80 lerden 80 soru-2

+ Yorum Gönder
Oyun Arşivi ve Zeka Soruları ve Bilmeceler Bölümünden 80 lerden 80 soru-2 ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    xxselxx
    Üye
    Reklam

    80 lerden 80 soru-2

    Reklam



    80 lerden 80 soru-2

    Forum Alev
    41) Mahallenin sevgi kelebeği kimdi?
    a) Perihan Abla
    b) Panter Emel
    c) Bülent Abla
    d) Şakir
    e) Temel ve Muhtar

    42) 80'lerde TV'de teknik nedenlerden dolayı yayın kesildiğinde uzun süre neyi seyrederdik?
    a) Necefli Maşrapa
    b)Niagara Şelaleleri
    c)İstiklal Marşı
    d)Yurttan Sesler Halk Korosu
    e)Reklamlar, Az Sonra

    43) Bakkal amca tahmin et ne alacağım?
    a) Paramın 3/8'i ile fındık alacağım
    b) Paramın 4/8'i ile fındık alacağım
    c) Bir kalem, bir pergel, bir de çikolata
    d) İki ekmek, bir süt, üç yumurta
    e) Piringıls

    44) Who's bad?
    a) Simbad
    b) Mortal Kombad
    c) Michael Gorbaçov
    d) Michael Jackson
    e) Michael Jordan

    45) Hangi peynir reklamında insanlar şarkı söyleyerek mutlu bir şekilde zıplıyorlardı?
    a) Kaşar Peyniri
    b) Yörsan
    c) La vache Quiri
    d) Pınar Peynir Mayası ile yapılmış peynirler
    e) Burger peyniri

    46) Her oyuncunun küçük bir kalesinin olduğu sokak futbolunun adı nedir?
    a) Langırt
    b) Gol atan kaleye
    c) Hayber Kalesi'nin Fethi
    d) Japon kale
    e) FIFA 2002

    47) Comodor 64'te aşağıdakilerden hangisi kullanılıyordu?
    a) Disket
    b) CD
    c) Kaset
    d) Plak
    e) DVD

    48) Akşam ezanı okunduktan sonra evlere dağılırken birisini ebeleyip kaçarak oynanan oyun aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Elim sende
    b) Yatsı ebesi
    c) Akşam ebesi
    d) Vur kaç
    e) Saklambaç

    49) Erhan Konuk'un uzun yıllar sunduğu ünlü müzik programı aşağıdakilerden hangisidir?
    a) İnleyen Nağmeler
    b) Pop Corn
    c) Top Saati
    d) Pop Saati
    e) MTV

    50) Joe, Jordan vs. adında 5 gençten oluşan ünlü pop grubu aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Batı çalışma grubu
    b) New Kids On The Block
    c) Step by Step
    d) Grup Vitamin
    e) Backstreet Boys

    51) Ajda Pekkan'ın ünlü Petrol şarkısı aşağıdaki yarışmalardan hangisinde yarışmıştır?
    a) Grammy
    b) Çarkıfelek
    c) Örovizyon
    d) Kim 500 Milyar İster?
    e) Kral Müzik Ödülleri

    52) 80'lerin kelebek tokayla kıvırcık saçlarını tepesinde toplayıp şuh bakışlar atan esmer film artisti kimdir?
    a) Banu Alkan
    b) Ahu Tuğba
    c) Suna Pekuysal
    d) Serpil Çakmaklı
    e) Sevda Demirel

    53) Özellikle 80'ler Türk sinemasının genç kızları eroine alıştırarak habire ifal eden kötü adamı kimdir?
    a) Yusuf Miroğlu
    b) Tecavüzcü Coşkun
    c) Nuri Alço
    d) Ceyar
    e) Yıldo

    54) 80'lerin koca memeli seks sembolü kimdir?
    a) Nadide Sultan
    b) Sementha Fox
    c) Marliyn Monroe
    d) Pamela Anderson
    e) Britney Spears

    55) SSCB yıkılmasıyla dağılan doğu bloku ülkelerinin adı neydi?
    a) 3. Dünya Ülkeleri
    b) Demir Yumruk Ülkeleri
    c) Demir Perde Ülkeleri
    d) Uzak Doğu Ülkeleri
    e) Nato Ülkeleri

    56) SSCB (Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği) açılımını öğretmek için hangi eğlenceli kalıp kullanılırdı?
    a) Soğan sarımsak, ciğer bağırsak
    b) Sağına soluna, c*****m yoluna
    c) Seni seviyorum canım benim
    d) Sofrana, sağlığına, cüzdanına bereket
    e) Sevgilim seni cepten bulamıyorum

    57) Reklamında bir kısım Türk gencinin „Ummah Ummah!" diye sesler çıkararak ellerini çırptıkları kot markası hangisiydi?
    a) Lee
    b) Levi's
    c) Lee Cooper
    d) Mavi Jeans
    d) Donna Karan New York

    58) Olur mu hiç . dön de aynaya bak!
    Noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
    a) Salak
    b) Şabalak
    c) Tombalak
    d) Üç kulak
    e) --------

    59) Bir zamanlar trafik kurallarını öğretmek adına garip davranışlarda bulunan müthiş ikili aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Lorel ve Hardy
    b) Bay Yanlış ve Doğru Ahmet
    c) Bay Kuş ve Doğrucu Davut
    d) Bay Bay Mr. American Pay
    e) Ahmet Mete ve Işıkara

    60) Pembe, sarı, açık yeşil gibi renkleri bulunan bir dönemlerin meşhur kokulu silgilerinin üzerinde ne resmi vardı?
    a) Mona Lisa
    b) Banu Alkan
    c) Arı Maya
    d) Pak Maya
    e) Resim yoktu, Rotring yazıyodu.

    61) İçinden araba resimleri çıkan, bir zamanların ünlü sakızı aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Turbo
    b) Formula 1
    c) Falım
    d) Tipitip
    e) First Duo

    62) Sevgilisinin suratına kezzap atması dolayısıyla bir gözünü kaybetmiş, bu yüzden garip bir saç modeli olan ünlü arbesk şarkıcısı kimdi?
    a) Kibariye
    b) Müslüm Gürses
    c) Serdar Ortaç
    d) Bergen
    e) Sergen

    63) Çantada, cepte?
    a) Jelibon
    b) Bonbon
    c) Bonibon
    d) Megafon
    e) Telefon

    64) İçinden komik karikatürler çıkan pembe renkli sakız aşağıdakilerden hangisiydi?
    a) Pembiş
    b) Penbo
    c) Pembo
    d) Pembelim
    e) Vivident

    65) Bir çizer tarafından yeşil bir fona çizilip silinen, habire yürüyen, komik bir şeyle karşılaştığında karnını tuta tuta ve püskürerek gülen animasyon kahramanı kimdir?
    a) Kaptan Mağara Adamı
    b) Reha Muhtar
    c) Persil Adam
    d) Bay meraklı
    e) Cell-o

    66) Aşağıdaki gruplardan hangisi 80'lerde en parlak dönemlerini yaşamıştır?
    a) Duran Duran
    b) Pink Floyd
    c) Athena
    d) Grup Vitamin
    e) Korn

    67) Ünlü Meksika dalgasının ortaya çıktığı Dünya Şampiyonası nerede ve kaç yılında yapılmıştır?
    a) İtalya 86
    b) Meksika 86
    c) Meksika 82
    d) SSCB 82
    e) Kore-Japonya 2002

    68) 80'lerin ünlü gözlüklü "tonton"u kimdir?
    a) Turgut Özal
    b) Ümit Usta
    c) Süleyman Demirel
    d) Akrep Nalan
    e) Fatboy Slim

    69) Turgut Özal'ın icraatlarını gözümüze kalem soka soka anlattığı programın adı neydi?
    a) Susam Sokağı
    b) Anadolu'dan Görünüm
    c) 32. Gün
    d) İcraatın İçinden
    e) Siyaset Meydanı

    70) Bir zamanlar cuma geceleri yayınlanan ve tüylerimizi diken diken eden program aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Sıcağı Sıcağına
    b) Bir Başka Gece
    c) Alacakaranlık Kuşağı
    d) Söz Fatoda
    e) BBG

    71) 80'lerde Türkiye'de kaç il vardı?
    a) 7
    b) 37
    c) 67
    d) 61
    e) 81

    72) Ekranlarda ilk kez dans eden mankenimiz kimdir? (Eski yılbaşlarını hatırlayın)
    a) Sibel Can
    b) Nesrin Topkapı
    c) Tan Sağtürk
    d) Nesrin Edirnekapı
    e) Asena

    73) Pepe ve Balonu'nun ünlü repliği?
    a) Üzüntü ve muz kabuğu
    b) Ama haksızlık bu!
    c) Size baba diyebilir miyim amca?
    d) Hay bin kunduz!
    e) Deermişim...

    74) Zeki Müren oynadığı deterjan reklamında bizlere ne diye sesleniyordu?
    a) Bu yumuşaklığımı Omo'ya borçluyum?
    b) Size Alo diyorum?
    c) Oh! Harikasın Persil Adam
    d) Öpsün sizi Zeki Müren!
    e) Çamaşırdır kirlenir, Zeki böyle öğrenir!

    75) TRT'nin ünlü pazar sineması kaçta başlardı?
    a) 10.00
    b) 22.00
    c) 12.05
    d) 09.05
    e) Parlament Sinema Klubü'nden bahsediyorsanız her hafta farklı saatte başladığını belirtmek isterim

    76) Bu sene içerisinde kaybettiğimiz ünlü müzik adamı Hikmet Şimşek uzun yıllar hangi müzik programını hazırlayıp sunmuştur?
    a) Kara Şimşek
    b) Pazar Konseri
    c) Cumartesi Konseri
    d) Bir Başka Gece
    e) Kral Top 20

    77) Akıllı Vosvos'un adı nedir?
    a) Düldül
    b) Haribo
    c) Herbie
    d) Kaplumbağa
    e) Volkswagen

    78) Reklamında "You take my breath away" şarkısı çalan, 80'lerin mavi şişe ve beyaz kapaklı ünlü şampuan markası hangisidir? (Halen piyasada bulunmaktadır)
    a) Elidor
    b) Blendax
    c) Pantene
    d) Hacı Şakir
    e) Herbal Essences (Oh! Ah! Yea!)

    79) Yakalayın yeşil ışığı.........!
    Noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
    a) Sonra da öpün Kenan Işığı
    b) Mahallenin en büyük aşığı
    c) Hesaplı parlak bulaşığı
    d) Makinede tertemiz bulaşığı
    e) Hepbiri

    80) Her hafta başka bir ilden yayın yapan Pazar 86 programının sunucusu kimdi?
    a) Halit Kıvanç
    b) Mustafa Keser
    c) Mustafa Yolaşan
    d) Reha Muhtar
    e) Kankigiller

    ...

    CEVAPLAR
    1)B 2)C 3)C 4)C 5)A 6)D 7)D 8)B 9)C 10)A 11)B 12)C 13)A 14)C 15)C 16)D 17)B 18)A 19)D 20)B 21)A 22)D 23)C 24)A 25)A 26)B 27)B 28)D 29)B 30)C 31)C 32)C 33)A 34)A 35)B 36)D 37)B 38)D 39)C 40)B 41)A 42)A 43)C 44)D 45)C 46)D 47)C 48)C 49)D 50)B 51)C 52)D 53)C 54)B 55)C 56)A 57)C 58)D 59)B 60)C 61)A 62)D 63)C 64)C 65)D 66)A 67)B 68)A 69)D 70)C 71)C 72)B 73)A 74)B 75)A 76)B 77)C 78)B 79)C 80)C



  2. 2
    AYSEN
    Bayan Üye

    Cevap: 80 lerden 80 soru-2

    Reklam



    herkesin bir dönemi vardır 80 lerde bugünlerde 30 lu yaşlarını yaşayanların geçmişte yaşadıkları yıllardır belki herşey çok gelişmemişti ama dostluklar komşuluklar hatta filimler bile başka bir tatta idi







+ Yorum Gönder
Erhan Konuk
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi