Karadeniz Usulü Hamsili Pilav Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Karadeniz Usulü Hamsili Pilav Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi
    Reklam

    Karadeniz Usulü Hamsili Pilav Tarifi

    Reklam



    Karadeniz Usulü Hamsili Pilav Tarifi

    Forum Alev
    karadeniz usulü hamsili pilavı nasıl yapılır kısaca tarifini verir misiniz



  2. 2
    Hakan
    Administratör

    Cevap: Karadeniz Usulü Hamsili Pilav Tarifi

    Reklam



    Resimli Karadeniz Usulü Hamsili Pilav Tarifi

    karadeniz usulu hamsi pilavi tarifi.jpg

    Gerekli malzemeler

    1 kilogram hamsi
    3 su bardağı pilavlık pirinç
    2 yemek kaşığı kuş üzümü
    2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
    1 adet kuru soğan
    1 yemek kaşığı tere yağ ve sıvıyağ
    Yarım demet maydanoz
    Yarım demet dereotu
    Yeteri adar tuz, karabiber, kırmızı pul biber
    Yeteri kadar sıcak su

    Yapılışı

    Hamsilerin kılçıklarını bütün bütün temizleyin
    İyice yıkayın ve suyunu süzmek üzere süzgece bırakın
    Bu arada teflon tepsiyi yağlayın ve suyu süzülmüş olan hamsi balıklarını çiçek şekli vererek dizin
    En son kalan sırayı hamsiler tavadan dışarı sarkacak şekilde dizin
    Pilav tenceresinin içine tere yağ ve sıvı yağı koyup kızdırın
    İçine dolmalık fıstıkları atın yarım dakika kadar kavurup üzerine minik minik doğranmış soğanları ekleyin ve kavurun
    Ardından yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin ve karıştırın
    Kuş üzümlerini de ekleyip sıcak suyu üzerine çıkacak kadar koyun ve tuzunu döküp tencerenin kapağını kapatarak demlemeye bırakın
    Demlenen pilavın içine maydanoz, dereotu, karabiber, kırmızı biber ekleyip karıştırın ve hamsileri sıraladığınız tepsiye pilavı dökün ve kaşıkla düzeltin
    Son olarak da pilavın üzerine bir sıra halinde hamsileri dizin
    Dışarı sarkmış olan hamsileri de pilavın üzerine kapatın
    Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 15 dakika pişirin
    Büyükçe bir servis tabağına hamsili pilav tepsisini ters çevirerek çıkarın
    Kenarlarına daire şeklinde kestiğiniz limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz
    Afiyet olsun








+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 4 kişi