Samsun Yöresi Kuzu Çevirme, Yöresel Yemek Tarifleri,

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Samsun Yöresi Kuzu Çevirme, Yöresel Yemek Tarifleri, ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Kemal Bektaş
    Cezalı
    Reklam

    Samsun Yöresi Kuzu Çevirme, Yöresel Yemek Tarifleri,

    Reklam



    Samsun Yöresi Kuzu Çevirme, Yöresel Yemek Tarifleri,

    Forum Alev

    Çevirme (SAMSUN YÖRESİ)



    Rumeli ağzı ile “çeğerme” diye adlandırılan bu özgün yemek de kuzu etiyle genelde Havza ve Vezirköprü yöresinde sıklıkla yapılır. Çoğunlukla özel misafirleri ağırlamak ya da yakın arkadaşlarla beraber yemek için tercih edilen çevirme, hali vakti yerinde olanların hatırlı dostlarına yaptığı bir jest olarak kabul edilir. Bu anlamda çevirme davetlerinin sosyal hayatta özel bir değeri vardır.

    Kuzunun içi temizlenip tuz ve baharat ile terbiye edilmesinden sonra boylamasına bir kalın çubuğa geçirildiği görülür. Sarkan etler, ustalık isteyen biçimde çubuğa bağlanıp bohçalanır. Sonra da köz halindeki köy fırınına konur. Çubuk, adeta bir mil gibi eti döndürmekte kullanılır. Tercihen etin altına bir tepsi içinde pirinç konularak, etten damlayan suyla birlikte pilav pişirilir.



    ALINTI




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Samsun Yöresi Kuzu Çevirme, Yöresel Yemek Tarifleri,

    Reklam



    Yemek çeşitlerinin bazıları hafif bazıları ağır olur. Bu yemek genelde misafirlerin olduğu zamanlarda ya da davetler verildiği zaman yapılan ağır bir yemek çeşididir.







+ Yorum Gönder
kuzu çevirme nasıl yapılır,  kuzu çevirme ankara
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi