Samsun Yöresi Mısır Unu Helvası, Yöresel Yemek Tarifleri,

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Samsun Yöresi Mısır Unu Helvası, Yöresel Yemek Tarifleri, ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Kemal Bektaş
    Cezalı
    Reklam

    Samsun Yöresi Mısır Unu Helvası, Yöresel Yemek Tarifleri,

    Reklam



    Samsun Yöresi Mısır Unu Helvası, Yöresel Yemek Tarifleri,

    Forum Alev





    Mısır unu helvası (SAMSUN YÖRESİ)


    Kullanılan Malzemeler:
    1 su bardağı ceviz içi
    1 1/3 su bardağı süt
    1 1/3 su bardağı toz şeker
    4 su bardağı mısır unu
    3/5 su bardağı antep fıstığı
    150 gr margarin



    Hazırlanışı
    Ceviz içini robottan geçirerek iri çekilmiş duruma getirin. Sütle şekeri eriyinceye kadar karıştırıp, bir taşım kaynatın ve sıcak olarak tutun. Bir tencerede yağı eritin. Mısır ununu katıp, kısık ateşte sürekli karıştırarak unun rengi dönüp, pembeleşinceye kadar kavurun. Cevizi ve fıstığı katın. Sıcak şekerli sütü üzerine boşaltın. İyice karıştırıp, tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın. Pişen helvayı ateşten alın. Tencerenin ağzına bir havlu kağıt koyup, kapağını kapatarak helvayı soğumaya bırakın. Kaşıkla biçimlendirerek tabaklara aktarıp, servis yapın. Not: Bu helvada ceviz içi yerine çamfısıtığı da kullanılabilir.



    ALINTI




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Samsun Yöresi Mısır Unu Helvası, Yöresel Yemek Tarifleri,

    Reklam



    Helva bir çok yerde yapılır. Ama mısır unu ile yapılan yer bir tek Karadeniz olsa gerek. Çünkü mısır orada çok bulunur ve çok fazla kullanılır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi