Samsun Yöresi Cevizli Çöreği, Yöresel Yemek Tarifleri,

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Samsun Yöresi Cevizli Çöreği, Yöresel Yemek Tarifleri, ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Kemal Bektaş
    Cezalı
    Reklam

    Samsun Yöresi Cevizli Çöreği, Yöresel Yemek Tarifleri,

    Reklam



    Samsun Yöresi Cevizli Çöreği, Yöresel Yemek Tarifleri,

    Forum Alev



    Cevizli Çörek (SAMSUN YÖRESİ)



    Kullanılan Malzemeler:
    Un 5 1/2 su bardağı 600 gram
    Tuz 1 3/4 yemek kaşığı 21 gram
    Kuru maya 3/4 yemek kaşığı 5.5 gram
    Şeker 1 tatlı kaşığı 4 gram
    Su (ılık) 1 1/2 su bardağı 300 gram
    Ceviz (dövülmemiş) 2 su bardağı 200 gram
    Maydanoz 1 demet 60 gram
    Soğan 3 orta boy 225 gram
    Sıvı yağ 8 yemek kaşığı 80 gram
    Kara Biber 1 tatlı kaşığı 2 gram
    Yumurta 1 adet 50 gram
    Yoğurt 1/4 su bardağı 55 gram



    Hazırlanışı
    Unu geniş bir kaba ele, 1/3 su bardağını ayır, kalan una 1 1/4 yemek kaşığı tuz koy, karıştır, ortasını aç. Maya ve şekeri 1/4 su bardağı su ile ezip, unun ortasına koy, üzerine biraz un serp, ılık ortamda maya kabarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika beklet, kalan suyu azar azar ekleyerek, yumuşak bir hamur hazırla, ele yapışmaz duruma gelene değin yaklaşık 5 dakika yoğur, 1 saat mayalandır. Cevizi döv, maydanozu yıka, ayıkla. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 10 dakika öldür, cevize ekle, bir iki kez karıştır ocağı kapat. Maydanozu ince ince doğra, 1 tatlı kaşığı tuz ve kara biberle birlikte cevizli karışıma ekle, karıştır, ikiye böl. Tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağla. Hamuru, eli unlayarak iki parçaya ayır, bezeler yap birini ayrılan undan kullanarak 2.5 milimetre kalınlıkta aç. Kalan sıvı yağdan sür, cevizli içi yay, rulo yap, kendi etrafında dola, 1 santimetre kalınlıkta yassılt, diğer bezeyi de aynı şekilde hazırla. Yumurtayı çırp, yoğurtla karıştır, çöreklerin üzerine sür. Önceden ısıtılmış, orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 30 dakika pişir.



    ALINTI




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Samsun Yöresi Cevizli Çöreği, Yöresel Yemek Tarifleri,

    Reklam



    Yöre ile özdeşleşmiş olan pastalar börekler ya da yemekler daha güzel olmaktadır. Çünkü bunlar çok eskiye dayalı olup tecrbenin de içine katılması ile yapılmaktadır.







+ Yorum Gönder
yöresel yemekler,  yemek tarifleri,  samsun yöresi patlican yemegi
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi