Divriği Pilavı (Sivas) Tarifi - Divriği Pilavı (Sivas) Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Divriği Pilavı (Sivas) Tarifi - Divriği Pilavı (Sivas) Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Divriği Pilavı (Sivas) Tarifi - Divriği Pilavı (Sivas) Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Divriği Pilavı (Sivas) Tarifi - Divriği Pilavı (Sivas) Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Divriği Pilavı (Sivas) Tarifi - Divriği Pilavı (Sivas) Nasıl Yapılır?


    Yarım kilo kuşbaşı et,
    4 su bardağı pirinç,
    4 su bardağı su,
    3 adet kuru soğan (ince doğranmış),
    1 su bardağı nohut (haşlanmış),
    yarım su bardağı kuru üzüm,
    tuz,
    karabiber,
    yenibahar,
    100 gram tereyağı,
    arzuya göre kavrulmuş çam fıstığı veya badem katılabilir.



    Pirinç önceden tuzlu sıcak suda bekletilir. Etler haşlanır. Tencerede yağ eritilir, soğanlar ilave edilip kavrulur. Baharatlar eklenir. Üzerine haşlanmış et, nohut, üzüm, pirinç ve su ilâve edilir. Hiç karıştırılmadan kaynatılır. Kaynayınca altı kısılıp pişmeye bırakılır. Piştikten sonra 20 dakika demlenir. Pirinçler alttaki malzemeye dokunulmadan karıştırılır ve servis tabağına ters çevrilir veya arzu edilirse pilav tamamen karıştırılarak servis yapılır.
    Divriği Pilavı (Sivas)




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Divriği Pilavı (Sivas) Tarifi - Divriği Pilavı (Sivas) Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Sivas ilinin divriği ilçesine bağlı olan bir yemek kültürü olup nohut ve etin pilav ile karıştırılması sonucu elde edilen bir yemek çeşididir.







+ Yorum Gönder
divriği pilavı tarifi,  divriği pilavı nasıl yapılır,  divriği pilavı
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi