Semirsek- Kıymalı Pirinçli Börek , Yöresel Yemekler

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Semirsek- Kıymalı Pirinçli Börek , Yöresel Yemekler ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    LoveNess
    Bayan Üye
    Reklam

    Semirsek- Kıymalı Pirinçli Börek , Yöresel Yemekler

    Reklam



    Semirsek- Kıymalı Pirinçli Börek , Yöresel Yemekler

    Forum Alev
    Semirsek


    İç Malzemesi:
    1 su bardagı pirinç
    100-150 gr kadar kıyma
    1 adet kuru sogan
    1′er tatlı kaşıgı tuz,karabiber,safran(safran bende yoktu kullanmadım)
    1,5 su bardagı kaynar su
    Sıvıyag(kızartmak için)

    Hamur Malzemesi:
    3-4 su bardagı Sinangil böreklik un
    1 paket Sinangil kuru maya
    bir çay kaşıgının ucuyla karbonat
    tuz ve su
    hamuru açmak için un

    Yapılışı:
    Pilav için kıymayı az yag ile bir tencerede kavuruyoruz.Suyunu salıp çektikten sonra yemeklik dogranmış soganı koyup kavurmaya devam ediyoruz.Soganlarda kavrulunca üzerine yıkanmış pirinci ilave ediyoruz.Ve 5 dakika kadar pirinçle karıştırıyoruz.Sonra baharatlarını ilave ediyoruz.Ve en son olarak sıcak suyu ekleyip kapagını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.Piştikten sonra ılık hale gelinceye kadar bekliyoruz.







  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Semirsek- Kıymalı Pirinçli Börek , Yöresel Yemekler

    Reklam



    Börek herkes için bir başkadır. Diyet yapanların bile lezzetine ve kokusuna dayanamayacak kadar güzel kokmakta ve güzel tat oluşturmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi