Karadeniz Usulü Karalahana Sarması

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Karadeniz Usulü Karalahana Sarması ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    ReLaW
    Üye
    Reklam

    Karadeniz Usulü Karalahana Sarması

    Reklam



    Karadeniz Usulü Karalahana Sarması

    Forum Alev
    Malzemeler:

    4 bağ karalahana
    4 baş kuru soğan
    1 kg dolmalık kıyma (normalden biraz daha yağlı)
    1 su bardağı pirinç
    yarım su bardağı su
    karabiber
    tuz
    3-4 parça kuzu kemiği
    2-3 yemek kaşığı tereyağı
    2 su bardağı sıcak su


    Hazırlanışı:

    lahanaları haşlayıp süzün. kıymayı, karabiberi, tuzu, doğranmış soğanı, pirinci, yarım su bardağı suyu karıştırıp yoğurun.

    lahanalara harçtan koyup sarın. tencerenin dibine kemikleri koyun. sarmaları düzensiz bir biçimde tencereye koyun. (tek sıra dizmeyip sardıkça tencereye atın) en üste tereyağını koyup yağ eriyene kadar birkaç dakika pişirin. yağ eriyince 2 su bardağı suyu ekleyip dolmalar tamamen pişene kadar pişirin.
    __________________



  2. 2
    Sena
    Bayan Üye

    Cevap: Karadeniz Usulü Karalahana Sarması

    Reklam



    Her yörenin kendine özgü yemekleri vardır karadenizde karalahanasıyla meşurdur sarması pirinçle yapıldığı gibi öğütülmüş mısırlada yapılır altına koyulan kemikse inanılmaz bir tat veriyor







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi