Şipsi > Bursa - Yöresel Yemekler

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Şipsi > Bursa - Yöresel Yemekler ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Genç.bjk
    Bayan Üye
    Reklam

    Şipsi > Bursa - Yöresel Yemekler

    Reklam



    Şipsi > Bursa - Yöresel Yemekler

    Forum Alev
    Şipsi (Bursa)



    Malzemeler:
    1 adat tavuk göğsü
    1 litre süt
    4-5 diş sarımsak
    2 litre su
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    1 tatlı kaşığı domates salçası
    2 yemek kaşığı un
    3 yemek kaşığı sıvıyağ veya tereyağı

    Yapımı:
    2 litre suda tavuk göğsü haşlanır tavuk göğsü pişmek üzereyken içine tuz atılır. Tavuk göğsünün dağılmaması için dikkat edilmesi gerekmektedir. Bir tencereye yağ ve yağ ve salça konularak kısa bir süre kavrulur, üzerine süzülmüş tavuk suyu eklenir. Başka bir kabın içerisine süt ile un iyice çırpılarak kaynamakta olan suyun içine dökülür üzerine tuz ilave edilir .Sürekli karıştırılarak dibinin tutmaması engellenir. Bu arada tavuk göğsü küçük parçalara bölünerek küp şeklinde doğranır, doğranmış tavuklarda çorbaya eklenerek birkaç dakika da tavuklarla birlikte kaynatılır. Ocaktan almak üzereyken çorbanın üzerine isteğe bağlı olarak kırmızı pul biber dökülür. Şipsi çorbası özellikle ova köyleri ile Karacabey , Yenişehir ilçelerinde yapılmaktadır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Şipsi > Bursa - Yöresel Yemekler

    Reklam



    Üstü kızarmış bir görüntü veren bu tarif ile iştahları hem açacak hem de yemeğe doyumu olmayacak güzel bir tarif. Bursa'ya has bir yemektir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi