Cennet Künkü > Bursa - Yöresel Yemekler

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Cennet Künkü > Bursa - Yöresel Yemekler ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Genç.bjk
    Bayan Üye
    Reklam

    Cennet Künkü > Bursa - Yöresel Yemekler

    Reklam



    Cennet Künkü > Bursa - Yöresel Yemekler

    Forum Alev
    Cennet Künkü (Bursa)



    2 Yumurta
    alabildiği kadar un
    karbonat
    küllü su
    ceviz içi
    yarım çay bardağı ayçiçek yağı
    5 bardak su
    500 gr. Toz şeker

    Yapılışı:
    Unun ortası açılarak yumurtalar kırılır, karbonatı eklenir. Hamur kıvamına getirmek için normal su yerine bir tuta kül ile karıştılmış küllü su bir bardağa doldurularak bekletilir. Külün dibe çökmesi beklenir ve sadece bardaktaki su malzemelerin üzerine dökülür . Hamur yumuşak kıvama gelinceye kadar yoğrulur ve ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlanır. Bu bezeler yufka büyüklüğünde açılır ve daha sonra kalın ve uzun şeritler halinde kesilir . Uzun şeritler halinde kesilen ince hamurlar çatala sarılarak şekil verilir kızgın yağın içinde kızartılır. Bu arada şerbeti hazırlanır 5 bardak suya katılan 500 gr toz şeker bir süre birlikte kaynatılarak revak kıvamına gelince ocaktan indirilir soğumaya bırakılır. Kızarmış hamurlar iyice soğumadan üzerine ılık şerbet dökülür Şerbeti çeken tatlının üzerine ceviz dökülerek servis yapılır. Arzuya göre kaymakla da servis yapılabilir .




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Cennet Künkü > Bursa - Yöresel Yemekler

    Reklam



    Oldukça çok yapılabilen çiçek şeklinde bir şekil verilerek hazırlanan ve göze hitap eden bir tatlı türü olup Bursa ilinde ün kazanmış bir lezzettir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi