Tavuklu Mantı > Balıkesir - Yöresel Yemekler

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Tavuklu Mantı > Balıkesir - Yöresel Yemekler ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Genç.bjk
    Bayan Üye
    Reklam

    Tavuklu Mantı > Balıkesir - Yöresel Yemekler

    Reklam



    Tavuklu Mantı > Balıkesir - Yöresel Yemekler

    Forum Alev
    Tavuklu Mantı (Balıkesir)



    Hamur yoğrulur içi boş olarak dört tarafından bükülerek şekil verilir ve fırınlanır. Tavuk suyunda mantılar haşlanır. Üzerine tavuk etleri ve haşlanmış nohut dökülür. Daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Tereyağ kızdırılır üzerine dökülür. Çeşitli baharatlarla ( nane , pul biber ) servis yapılır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Tavuklu Mantı > Balıkesir - Yöresel Yemekler

    Reklam



    İçi doldurulmuş mantıdan hem daha kolay hem daha az uğraştırıcı hem de lezzeti farklı bir mantı yemeği ile damak zevkinize uygun gelecektir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi