Düğün Çorbası > Balıkesir - Yöresel Yemekler

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Düğün Çorbası > Balıkesir - Yöresel Yemekler ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Genç.bjk
    Bayan Üye
    Reklam

    Düğün Çorbası > Balıkesir - Yöresel Yemekler

    Reklam



    Düğün Çorbası > Balıkesir - Yöresel Yemekler

    Forum Alev
    Düğün Çorbası (Balıkesir)



    Malzemeler:
    Yarım su bardağı, haşlanmış nohut
    1 çorba kaşığı tereyağı
    3 diş sarımsak
    2 adet yumurta (sarıları kullanılacak)
    yarım su bardağı un
    yarım su bardağı arpa şehriye.

    Yapılışı:
    Et suyuna şehriyeler atılarak pişirilir. İki yumurta sarısı ve un yarım su bardağı su ile kıvamlı hale gelecek şekilde çırpılarak kaynayan şehriyeli et suyuna yedirilir. Haşlanmış nohut ve dövülmüş sarımsak ilave edilerek çorba pişmeye bırakılır. Çorbanın içindeki arpa şehriyeler piştikten sonra ayrı bir kapta kızdırılan tereyağı tabağa alınan çorbanın üzerine gezdirilir.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Düğün Çorbası > Balıkesir - Yöresel Yemekler

    Reklam



    Çorba bakımından zengin bir kültüre sahip olan Türkiye yöreden yöreye değişen çorba çeşitleri bulunmaktadır. Nohut ile yapılan bu çorbaya şehriye de katılarak yapılmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi