Balıkesir Kaymaklısı > Balıkesir - Yöresel Yemekler

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Balıkesir Kaymaklısı > Balıkesir - Yöresel Yemekler ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Genç.bjk
    Bayan Üye
    Reklam

    Balıkesir Kaymaklısı > Balıkesir - Yöresel Yemekler

    Reklam



    Balıkesir Kaymaklısı > Balıkesir - Yöresel Yemekler

    Forum Alev
    Balıkesir Kaymaklısı


    Malzemeler:
    1 kg Un
    300 gr tereyağı
    6 yumurta
    700 gr kaymak
    2 kg. şeker
    üstüne gelinceye kadar su.

    Yapılışı:
    Un hamur tahtasında elenir, ortası açılır. Tereyağı ve süt konup karıştırılır. Yoğrulur. Dinlendirildikten sonra on iki parçaya bölünüp yağlı bir tepsiye konulur. Her yufkanın kırılmaması için elle su serpilir, diğer 6 yufkada diğer yağlı tepsiye yerleştirilir. Fırında veya mangalda pişirilir. Alt kısımları kızarınca iki tepside ateşten indirilir. Birinci tepsideki yufkaların üst yufkası üzerine bolca kaymak yayılır. Kümeler halinde de konulabilir. Diğer tepsideki yufkaların alttaki kızarmış tarafı üste gelmek üzere birinci tepsideki kaymakların üzerine kapatılır. Ilık halde reçel şurupları koyulduğunda şerbet soğuk hamur üzerine gezdirilerek dökülür, kapak katılır. Soğuduktan sonra servis yapılır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Balıkesir Kaymaklısı > Balıkesir - Yöresel Yemekler

    Reklam



    Balıkesir'e has yöresel bir tatlı türüdür. Balıkesirli olan herkesin iyi bildiği ve sık sık yapmış olduğu en güzel ve kolay tatlılardan biridir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi