Kayseri Yağlaması ( Şebit Mantısı ) Tarifi/ Yapılışı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Kayseri Yağlaması ( Şebit Mantısı ) Tarifi/ Yapılışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    mynq
    Emekli
    Reklam

    Kayseri Yağlaması ( Şebit Mantısı ) Tarifi/ Yapılışı

    Reklam



    Kayseri Yağlaması ( Şebit Mantısı ) Tarifi/ Yapılışı

    Forum Alev
    Yağlama (Kayseri)

    4 su bardağı un
    1 adet yumurta
    1 su bardağı ılık su
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 paket tereyağı
    İçi İçin;
    2 adet kuru soğan
    250 gr. kıyma
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    15-20 dal maydanoz
    karabiber
    tuz
    Üzeri İçin;
    1 kase yoğurt
    2-3 diş sarımsak
    tuz

    Yumurta un, su ve tuzdan oluşan yumuşak kıvama yakın bir hamur yapılır. Hamur dinlenirken iç hazırlanır. Çok ince doğranmış soğanlar, sıvıyağda kavrulur. Kıyma eklenir, suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Tuz, karabiber
    Dinlenen hamurdan limon kadar parçalar alınır, oklavayla teflon tava çapında (25-30 cm.) açılır. Teflon tavada 2 yüzü yağsız pişirilir. Daha sonra 2 yüzü tereyağıyla yağlanır, servis tabağına 1 adet pişmiş yağlama, üzerine kıymalı iç olmak üzere kat kat, 4 kat konur. Bu şekildeyken keskin bir bıçakla artı şeklinde dörde kesilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt konarak servise sunulur. katılır, kıyılmış maydanoz eklenir, ateşten alınır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Kayseri Yağlaması ( Şebit Mantısı ) Tarifi/ Yapılışı

    Reklam



    Lahmacuna benzeyen bir şekli olsa da ondan ayrılan özellikleri de vardır. Kayseri'ye has bir yemek ve yöreselleşmiş bir yemek olmasının nedeni budur.







+ Yorum Gönder
şebit mantısı
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi