İç Patlıcan Kavurması

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden İç Patlıcan Kavurması ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    LoveNess
    Bayan Üye
    Reklam

    İç Patlıcan Kavurması

    Reklam



    İç Patlıcan Kavurması

    Forum Alev
    İç Patlıcan Kavurması

    Malzemeler

    • Patlıcan içi
    • Kuru soğan
    • Domates
    • Sivri biber
    • Sarımsak
    • Tuz

    Yapılışı

    1. Oyduğunuz patlıcanların içlerini bir kaba alın.

    2. Patlıcan içlerini uzunlamasına dilimleyin. Bol tuzla ovarak mümkün olduğunca çekirdeklerini ayırmaya çalışın.

    3. 3 - 5 kere suyunu değiştirerek yıkayın. Böylece ovarken çıkardığınız çekirdekler temizlenir, koyu renk suyu akar ve acısı çıkar. Patlıcanları avucunuzla güzelce sıkın ve bütün suyunu akıtın. Bu nokta çok önemli, ne kadar suyu akıtılmış ve kuru olursa o kadar iyi.
    4. Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı kavurun. Soğanlar ölünce doğranmış sivri biberleri ekleyin. Onlar da kavrulunca küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.
    5. Harç güzelce kavrulduktan sonra ovulmuş, yıkanmış ve sıkılmış patlıcanları ekleyin. Kısık ateşte güzelce kavurun.

    Afiyet olsun...




  2. 2
    Denizcan
    Usta Üye

    --->: İç Patlıcan Kavurması

    Reklam



    Olsada yesek, azım sulandı be akşam akşam :( Çok severim ben bunu :)

    Paylaşım için teşekkürler:P







+ Yorum Gönder
patlıcan içi kavurması,  yumurtalı patlıcan kavurması,  patlıcan içi,  patlican ici kavurmasi
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi