Antakya Usulü İçli Köfte

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antakya Usulü İçli Köfte ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    LoveNess
    Bayan Üye
    Reklam

    Antakya Usulü İçli Köfte

    Reklam



    Antakya Usulü İçli Köfte

    Forum Alev


    Malzemeler:
    250 gr. çiğ köftelik kıyma
    1 çorba kaşığı biber salçası
    2,5 su bardağı ince bulgur
    2 çay kaşığı tuz
    1 adet yumurta
    yeteri kadar su

    içi için:

    250 gr. yarım yağlı kıyma
    2 adet orta boy soğan
    150 gr ceviz
    7-8 dal maydanoz
    tuz, kimyon, karabiber

    Yapılışı:

    Kıymayı iyice kavuralım tane tane olsun yapışık kalmasın. Soğanları da ayrı bir kapta yemeklik doğrayıp kavuralım. Daha sonra kıymaya ilave edelim. İçine ceviz içine ekleyelim biraz daha kavuralım. Doğranmış maydanozları da ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
    İnce bulguru bir kaba boşaltalım içine kıymayı salçayı yumurtayı ilave edelim. Suyumuzda yavaş yavaş dökerek hamuru hazırlayalım ( bulgur suyu çekeceğinden çok kuru olmayacak, biraz yaş bir hamur olacak)daha sonra bu bulgur hamurunu 2 ye ayıralım.
    Yağlanmış tepsinin dibine bir parçasını serelim. Ortasına iç malzememizi dökelim. Diğer hamur parçasını da üzerine kapatarak bastıralım. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. ( fırına koyduktan 15 dk. sonra üzerine hafif su gezdirerek tekrar fırınlayalım)

    Üzeri kızarana kadar fırınlamanız yeterli daha fazla fırınlarsanız kuruyabilir.

    Afiyet Olsun :)




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Antakya Usulü İçli Köfte

    Reklam



    Dış tarafı yumuşacık keki andıran bir özelliği vardır. Tek tek uğraşıp açıp doldurmayı ve pişirmeyi istemeyenler için ideal bir tarif denilebilir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi