Kuzu Kaburga Dolması

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Kuzu Kaburga Dolması ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Kuzu Kaburga Dolması

    Reklam



    Kuzu Kaburga Dolması

    Forum Alev
    Yemek Adı : Kuzu kaburga dolması


    Mutfak : Türk
    Türü : Dolmalar
    Zorluk :

    Süre :

    MALZEMELER
    2 su bardağı elma suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci
    3 kg. kuzu kaburgası (pirzolası) bütün olarak
    Tuz ve toz karabiber

    Dolma İçi:
    1 su bardağı doğranmış kereviz başı
    1 çay bardağı doğranmış soğan
    4 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
    2 su bardağı dilimlennıiş elma
    1 çay bardağı ceviz
    1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı baharat

    HAZIRLANIŞI
    Kuzu kaburgasını kemikler yukarıya gelecek şekilde dairesel olarak düz bir tepsiye yerleştirin. Üzerine tuz ve biber serpin. Yanmaması için kemik uçlarını folyo ile sarın. Su ilave etmeyin ve üzerini kapatmayın. 200 derece fırında 30 dakika süre ile kızartın. Diğer tarafta geniş bir tava içinde tereyağını eritin. Kereviz ve soğanı orta ateşte pişirin. Ocaktan indirin. Pirinç, elma, ceviz, kuru üzüm, tuz ve baharat ile karıştırın. Kızarmış kaburganın içini bu malzeme ile doldurun. Üzerini folyo ile kapatın ve 15 dakika daha pişirin. Folyoları çıkarın ve sıcak olarak servis yapın.

    8-10 Kişilik

    Her servis 676 kalori, 49 gr. Protein, 34 gr. Yağ, 41 gr. Karbonhidrat, 2 gr. Lif, 169 miligram kolesterol, ve 485 miligram sodyum içerir.

    AFİYET OLSUN!




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Kuzu Kaburga Dolması

    Reklam



    Etli dolmaların lezzeti ve yemek olarak ağır görüntüsü herkesi büyüler. Özellikle et severlerin iştahları kat kat kabarmaktadır. Daha çok özel günlerde yapılır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi