Antep Mutfagı:Peynirli İrmik Helvası

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Peynirli İrmik Helvası ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Peynirli İrmik Helvası

    Reklam



    Antep Mutfagı:Peynirli İrmik Helvası

    Forum Alev

    Peynirli İrmik Helvası

    MALZEME;
    500 gr. irmik,
    1 kg. şeker,
    500 gr. anteppeyniri
    250 gr. sade yağ,
    Tarçın(1 yemek kaşığı),
    Yeteri kadar su

    TARİFİ:
    Sade yağ eritilir.Üzerine irmik dökülerek irmik tane tane oluncaya kadar yaklaşık 15 dk. kavrulur.Başka bir kapta şeker eriyinceye kadar suda kaynatılır ve irmiğin üzerine dökülür.Kaynamaya başlayınca demlenmeye bırakılır.Suyunu iyice çektikten sonra ocak kapatılır ve üzerine dilimlenmiş peynir konur.Servis tabağına alındıktan sonra önce fıstık sonra tarçın ekilerek servis yapılır.




  2. 2
    tontiş
    Usta Üye

    --->: Antep Mutfagı:Peynirli İrmik Helvası

    Reklam



    tarif kolay ama antep peynirini nereden bulacağız







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi