Antep Mutfagı:Burma Kadayıf

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Burma Kadayıf ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Burma Kadayıf

    Reklam



    Antep Mutfagı:Burma Kadayıf

    Forum Alev


    Burma Kadayıf

    MALZEME;
    1 kg. çiğ burma kadayıf
    1 kg. toz şeker
    500 gr. antepfıstığı içi
    600 gr. sade yağ
    ½ litre su

    TARİFİ:
    Çiğ burma kadayıf uzun bir tezgahın üzerine serilir.Kenarları düzeltilerek içerisine fıstık içi konur ve bir taraftan sarılmaya başlanır.İnce uzun şekildeki kadayıf yağlanmış tepsiye ortadan başlanarak burma şeklinde dizilir.Daha sonra sade yağ eritilerek dökülür.Tepsi düşük ateşli fırında kızarana kadar (20 dk.) pişirilir.Pişirilen kadayıfın yağı süzülür ve başka bir tepsiye ters çevrilerek konur.Süzülen yağ tekrar kadayıfa dökülerek hafif kızarıncaya kadar (10 dk.) pişirilir ve kalan yağ yeniden süzülür.Sıcak halde şerbeti üzerine dökülür.Kadayıf şerbetlendikten sonra 5 dk. kısık ateşte pişirilir ve servise sunulur.
    Kıvamın Hazırlanması;1 kg. toz şeker ve yarım litre su yüksek ateşte kaynatılır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Burma Kadayıf

    Reklam



    Gaziantep'in tatlıları çok meşhurdur. Herkesin bildiği üzere özellikle baklava ve şerbetli tatlılar konusunda bir numara olduğu dünyaca bilinmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi