Antep Mutfagı:Peynirli Börek

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Peynirli Börek ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Peynirli Börek

    Reklam



    Antep Mutfagı:Peynirli Börek

    Forum Alev


    Peynirli Börek


    MALZEME;
    Hamuru için;500 gr. un
    25 gr. maya
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 bardak su
    İç Malzemesi; 250 gr. Antep peyniri
    1 adet taze sarımsak
    2 adet taze soğan
    1 parça maydanoz
    1 parça tarhın

    1 çay kaşığı tuz

    TARİFİ:
    Hamurun malzemeleri yoğulduktan sonra dinlenmeye bırakılır. Rendelenmiş peynirin içine taze soğan ve sarımsaklar ince bir şekilde doğranır.Maydanoz,tarhın,tuz ve kırmızı biber katıılarak karıştırılır ve bir harç yapılır Yoğrulmuşolan hamur 5 eşşit parçaya bölünür.Parçalar merdane ile açılır ve harç hamura yayılarak hamurun kenarları hafif kıvrılıır.80 derecedeki fırında pşirilerek sıcak olarak servise sunulur.




  2. 2
    Nisa Çolak
    Özel Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Peynirli Börek

    Reklam



    Çok değişik ve çok farklı olan bu böreği çay saatlerinizde kadınlar gününüzde yapa bilir ve gelen misafirlerinize ikramlarda bulunarak onlarla bu böreğin keyfini çıkara bilirsiniz.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi