Antep Mutfagı:Lebeniye Çorbası

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Lebeniye Çorbası ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Lebeniye Çorbası

    Reklam



    Antep Mutfagı:Lebeniye Çorbası

    Forum Alev

    Lebeniye Çorbası

    MALZEME;
    500 gr. parça et
    1 su bardağı nohut
    500 gr. süzme yoğurt
    2 yumurta
    100 gr. un
    250 gr. pirinç
    125 gr. margarin
    1,5 tatlı kaşığı nane
    yeterince su

    TARİFİ:
    Bir gece önceden ıslatılmış olan nohut ve et tencereye konur. Üzerine biraz su ve tuz konarak kaynamaya bırakılır. Kaynamaya yakın üzerinde biriken köpükleri alınır,et ve nohut pişinceye kadar kaynatılır.Et ve nohut pişince içine pirinci ilave edilir,pirinçler iyice açılınca ateşten alınır.Diğer taraftan süzme yoğurda yumurta ve un ilave edilerek kısık ateş üzerinde iyice karıştırılır.Yoğurt ısınınca içine diğer tenceredeki malzemeler boşaltılır.Çorba iyice özleşinceye kadar pişirilir.Bir tavada yağ iyice kızdırılır,nane ile karıştırılarak yemeğin üzerine dökülür.




  2. 2
    Nisa Çolak
    Özel Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Lebeniye Çorbası

    Reklam



    Antep yöresine ait olan bu yemekte özel yapım yoğurt kullanılmakta ve bu özel yapılma yoğurdu şimdi türkiyenin her yerinde büyük marketlerde istediğiniz gibi bula bilirsiniz.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi