Antep Mutfagı:Ezo Gelin Çorbası

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Ezo Gelin Çorbası ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Ezo Gelin Çorbası

    Reklam



    Antep Mutfagı:Ezo Gelin Çorbası

    Forum Alev
    Ezo Gelin Çorbası


    MALZEME;
    500 gr. mercimek
    1 ilikli kemik yada 1tablet et suyu-
    1 kuru soğan
    1 adet patates-
    8 bardak su
    Yarım limon suyu
    -Tuz
    Sos için;50 gr. un
    50 gr. ince doğranmış soğan
    25 gr. dövülmüş sarımsak
    50 gr. domates salçası
    20 gr. pul biber-
    10 gr. kuru nane
    Margarin-
    4 bardak su
    TARİFİ: Mercimekler iyice yıkandıktan sonra bir tencerede kemik yada et suyu,soyulmuş patates (bütün olarak),soyulmuş soğan (bütün olarak),limon suyu,tuz ve 8 bardak su ile ocağa alınır. Kaynamaya yakın üzerine toplanan kefi alınır ve ağzı kapalı olarak 40-45 dk. pişirilir.
    Sosun Hazırlanması;Bir tencerede margarinle,ince kıyılmış soğan ve sarımsak soldurulur.Üzerine un ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur.Daha sonra salça ve kırmızıbiber eklenerek kavrulmaya devam edilir.Karışıma 4 bardak su ilave edilince sos hazır olur.Diğer tencereye konarak 10-15 dk. pişirilip servis yapılır.




  2. 2
    Nisa Çolak
    Özel Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Ezo Gelin Çorbası

    Reklam



    Kış aylarında soğuk havalarda içimizi ısıtacak enerji verecek olan bu çorba ve mercimeğin kan yapıcı özeliğinden dolayı bol bol yenilmeli ve çocuklarımızında seve bileceği bir çorba çeşididir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi