Antep Mutfagı:Bulgurlu Kabak Dolması

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Bulgurlu Kabak Dolması ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Bulgurlu Kabak Dolması

    Reklam



    Antep Mutfagı:Bulgurlu Kabak Dolması

    Forum Alev

    Bulgurlu Kabak Dolması


    MALZEME;
    12 adet dolmalık kabak
    1 baş kuru soğan
    100 gr. kıyma
    1 baş kuru sarımsak
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı biber salçası
    100 gr. bulgur,1 çay bardağı sıvıyağ
    1 adet limon,Yeterince su ve tuz

    TARİFİ:
    Soğan ve sarımsaklar ince ince doğranır.Kıyma,soğan,sarımsak ,tuz, karabiber,kırmızıbiber,salça,yarım bardak su,yarım bardak yağ ile karıştırılıp bulgur ile yoğrulur.Yıkanmış ve içleri oyulmuş kabakların yarısına kadar hazırlanan karışımdan konur ve ağzı bir dilim domatesle kapatılarak tencereye dizilir.Üzerine artan yarım bardak yağ dökülür.Tencerenin genişliğine göre üstünü örtecek şekilde su ve tuz ilave edilir.Yemek kaynamaya başlayınca altı kısılır ve yarım saat pişirilir.Kabak pişince bir tatlı kaşığı ekşi ilave edilir bir taşım daha kaynatılarak suyu süzülüp servis yapılır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Bulgurlu Kabak Dolması

    Reklam



    Bulgurlu dolma türleri genelde pirinç yiyemeyen ya da sevmeyenler için yapılır fakat bu da bir lezzet olduğu için farklı bir tat olsun diye yapılabilir elbette.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi