Antep Mutfagı:Borani

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Borani ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Borani

    Reklam



    Antep Mutfagı:Borani

    Forum Alev

    Borani

    MALZEME;
    500 gr. pancar
    1 baş kuru soĞan
    200 gr. yağsız kıyma
    100 gr. loglaz
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı margarin
    Yeterince su

    TARİFİ
    Önce pancar iyice yıkanıpp bütün olarak bir tencerede 2-3 dk. haşlanır.Haşlanan pancarlar bir süzekte iyice süzülür.Pancarlar istenilen büyüklükte doğranır.Diğüer tarafta et yağ ile biraz kavrulur.Kavrulan etin içine diş diş doğranmış soğanlar konup biraz daha kavrulur ve içine salçası konup karıştırılır.Bir gün önceden ıslatılan loğlazlar kavrulan etin içine aılır.Üzerine 3 bardak su ilave edilerek lağlazlar pişene kadar kaynatılır.r.Loğlazlar piştikten sonra doğranmış pancar yemeğin içine konur ve 1-2 taşım kaynatılır.Yemek servise hazırdır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Borani

    Reklam



    Gaziantep'in yemekleri Türkiye'de en güzel yemeklerden biridir. En önemli özelliği kültürel ve eski yemeklerin hala devam ettiriyor olmasından ileri gelmektedir.







+ Yorum Gönder
gaziantep borani tarifi
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi