Antep Mutfagı:Firik Pilavı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Firik Pilavı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Firik Pilavı

    Reklam



    Antep Mutfagı:Firik Pilavı

    Forum Alev
    Firik Pilavı

    MALZEME;
    1 kg. kemiksiz koyun eti
    1 kase pilavlık buldur
    1 kase firik
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 su bardağı nohut
    Zeytinyağı
    Karabiber,tuz
    Yeterince su

    TARİFİ: Koyun eti bir tencereye konur,yıkanır,üstünü örtecek kadar suyla ateşe konur.Köpükler üstüne birikince alınır.Tuz atılır.Akşamdan ıslatılan nohutlar,domates ve biber salçası,karabiber ilave edilir.Etler yumuşayıp yenecek hale gelince süzülür.Etin suyuna yıkanmış olan firik ve bulgur atılarak pişirilir.Pişince üzerine yağı gezdirilir (1 çay bardağı). Nohutları karıştırılır.Etlerin iki tarafı da kızgın yağ bulunan tavada kızartılır.Pilav servis tabağına alınır.Üstü kızartılmış et ile kaplanır.Ayran yada salata ile servis yapılır.



  2. 2
    Ziyaretçi

    Cevap: Antep Mutfagı:Firik Pilavı

    Reklam



    Değerli ustamın güzel yemeklerini severek okuyoruz .
    teşekkürlerr.
    Musade ederse yapabilirmiyiz..?

    Selam ve saygılarımla.







+ Yorum Gönder
antep usulü firik pilavı
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi