Antep Mutfagı:Soğan Kebabı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Soğan Kebabı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Soğan Kebabı

    Reklam



    Antep Mutfagı:Soğan Kebabı

    Forum Alev
    Soğan Kebabı

    MALZEME;
    500 gr yağlı kıyma
    1 kg küçük kuru soğan
    1 kahve fincanı nar pekmezi
    Tuz, karabiber

    TARİFİ; Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur, ve az suyla, yoğrulur. Etler ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak, yuvarlak köfteler yapılır. Soğanlar iri ceviz büyüklüğünde ikiye bölünür. Şişe bir köfte bir soğan saplanır. Mangalda pişirilir. Pişirilen kebaplar tepsiye dizilir. Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya az su gezdirilir. Ateşte 10 dk kapalı kapta bekletilir ve servis yapılır.



  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Soğan Kebabı

    Reklam



    Çok basit bir kebap çeşidi. Üşenip de kebap yapmak istemeyenler için harika bir öneri olabilir. Hem kolay hem de lezzetli bir alternatif olacaktır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi