Erzurum Cag Kebabı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Erzurum Cag Kebabı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    elifizmir
    Özel Üye
    Reklam

    Erzurum Cag Kebabı

    Reklam



    Erzurum Cag Kebabı

    Forum Alev
    Cağ Kebabı





    Cağ kebabı, 'yatık döner' olarak da bilinen, yağlı kuzu budundan yapılan bir çeşit kebaptır.

    Erzurum'a özgü olan cağ kebabı, önceden terbiye edilmiş etin yatık bir şiş üzerinde kömür ateşi eşliğinde pişirilmesiyle hazırlanır. Cağ adı verilen şişler kullanılarak servis yapıldığından bu adı almıştır. Servisi, yine yöreye özgü lavaş ekmeği ile beraber yapılır.

    Birçok yerde, yanlış olarak 'çağ kebabı' şeklinde telaffuz edilmektedir.(Ayrıca tadı da muhteşemdir,mutlaka denenmelidir






  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Erzurum Cag Kebabı

    Reklam



    Çağ kebabı, Erzurum'a has bir yemek çeşididir. Lokantalarda ve restoranlarda bulmak mümkündür. Tadı lezzeti harikadır. Herkesin seveceği kesindir.







+ Yorum Gönder
cağ kebabı nasıl yapılır,  cağ kebabı tarifi,  cağ kebabı
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi