Sivas Kebabı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Sivas Kebabı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    NesriN
    Usta Üye
    Reklam

    Sivas Kebabı

    Reklam



    Sivas Kebabı

    Forum Alev

    Malzemeler:
    500 gr kusbası et
    5 patlıcan
    7 adet yesil biber
    6 domates
    1 iri soğan
    1 kase maydanoz
    1 tatlı kaşığı salça
    ( koymasanızda olur domatesin rengine göre)



    Yapılışı:
    patlıcan alacalı soyulur iri iri doğranır yuvarlak sekilde. tuzlu suya konur.
    biberler temizlenir yıkanır
    domatesler yuvarlak kesilir aralıklı.
    maydanoz iri kıyılır.
    patlıcan yıkanır suzulur.
    patlıcan ve biber bol yağda hafi kızartılır.
    tencereye et alınır biraz su eklenir pisirilir 1 çorba kasığı yağ ile hafıf kavrulur soğan incecik kıyılır eklenir pisirilir.
    patlıcanların yarısı dizilir. uzerine domates dizilir . onun uzerine biber dizilir. tekrar patlıcan ve domates sırayla dizilin en son maydanoz serpilir. baharat ve tuz serpilir. 1,5 su bardağında sulandırılmıs salçalı su dökulur. önce harlı sonra kısık ateste pisirilir.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Sivas Kebabı

    Reklam



    Yöreyle özdeşleşmiş olan yemekleri o yörede yenmesi gerekir ki tadı anlaşılsın ve damak o tatla buluşsun. Sivas kebabı elbetteki bunlardan biridir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi