Maraş dondurmasının yapılışı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Maraş dondurmasının yapılışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    ömer_46
    Emekli
    Reklam

    Maraş dondurmasının yapılışı

    Reklam



    Maraş dondurmasının yapılışı

    Forum Alev
    Maraş dondurmasının yapılışı

    Malzemeler
    • Süt 5 lt
    • Toz şeker 800 g
    • Salep 50 g
    Yapılışı

    Maraş Dondurması

    Yapılışı:

    1. Sütü orta ateşte ılındırın. Şekerin 200 gramını salep ile karıştırın. Süt ılık hale gelince şeker ile karıştırılmış salebi, çırpma teli ile süte yedirin. Karıştırmayı büyük tahta bir spatula ile sürdürüp bırakın. 60°C sıcaklıkta toz şekerin geri kalanı ilave edip 20-30 dakika pişirin.

    2. Tam bir elastikiyet sağlamak için, sütü soğutma savurma işlemini makine ile yapın. Soğutulmuş sütü klasik çevirme makinelerinde dondurun. Kovalara aktarıp tekrar 15ºC civarında kısa bir süre muhafaza edilin.

    3. Bu süre sonunda el tokmağı ile kovadaki dondurmayı devamlı karıştırarak tamamen sakızlanmasını sağlayın.

    Not: Sütü soğutma işlemi eski usulde, kepçe ile 15-20 dakika kazana daldırılıp boşaltılıp, savrularak yapılır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Maraş dondurmasının yapılışı

    Reklam



    Dondurma yapmak bilgi ve tecrübe gerektirir. Özellikle Maraş dondurması gibi kaliteli ve sağlıklı bir dondurma yapak istendiği zaman tarife uymak kesinlikle önemlidir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi