Katmer

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Katmer ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Katmer

    Reklam



    Katmer

    Forum Alev


    KATMER

    Malzemeler
    1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
    5 Su Bardağı Un
    Yeterince Su
    Tuz
    İçi İçin
    1/2 Paket Margarin
    3 Çorba Kaşığı Tahin


    Tarifi

    5 su bardağı unu genişce bir kaba alalım. Una bir tutam tuz ilave edelim. Ortasını havuz gibi açarak yavaş yavaş su ve sıvı yağ ilave edelim. Yumuşak bir hamur haline gelene dek yoğuralım. Hamuru 15-20 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirelim.
    Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, eşit büyüklükte bezeler hazırlayalım. İlk bezeyi hafifçe unlanmış bir zeminde oklava ile mantı yufkası inceliğinde açalaım.
    Tahin ve erittiğimiz margarini hazırladığımız yufkaların üzerine sürerek rulo yapalım. Bu ruloyu kendi etrafında döndürerek gül böreği yapar gibi saralım. Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayalım. Yufkaları, yağının donması için bir süre buzdolabında bekletelim.
    Yufkanın açıkta kalan ucunu içe doğru döndürelim. Buzdolabından çıkardıktan sonra çok fazla inceltmeden açalım. Bütün rulolar bitene dek devam edelim. Katmeri saç veya teflon tavada pişirerek servis yapalım.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Katmer

    Reklam



    Köylerde daha çok yapılan bir börek çeşididir. Sacların üzerinde kızartılan yufkalar ve içindeki malzemeler ile enfes bir koku yayar etrafa .







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi