Kete (Erzurum Yöresi)

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Kete (Erzurum Yöresi) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    elifizmir
    Özel Üye
    Reklam

    Kete (Erzurum Yöresi)

    Reklam



    Kete (Erzurum Yöresi)

    Forum Alev
    KETE






    Malzemeler;

    Harcı için;
    • 150 gr. tereyağ
    • 2 su bardağı un


    Hamuru için;

    2 su bardağı süt
    1/2 su bardağı tereyağ
    1/2 su bardağı sıvıyağ
    Yarım paket pakmaya
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı şeker
    2 yumurta
    Aldığı kadar un
    Ayrıca yufkalara sürmek için;
    250 gr. tereyağ (eritilmiş)
    250 gr. sıvıyağ



    Harcın hazırlanışı

    1. Tereyağ eritilir. Un ilave edilir. Kısık ateşte karıştırarak hafif pembe kavrulur. Soğumaya bırakılır.




    Hamurun hazırlanışı;

    1. Ilık sütte maya ezilir. Yumurtaların sarıları, un hariç diğer malzemeler ilave edilir bir çatalla çırpılır. (sarıları üzerine sürülecek) Un ilave edilip yumuşak bir hamur yoğrulur.

    2. On dakika yoğrulan hamur yumurtadan büyük (resimdeki büyüklükte bkz) parçalara bölünür. Yuvarlanır. Üstüne nemli bir bez örtüp on beş dakika dinlendirilir.



    3. Eritilmiş tereyağ ve sıvıyağ karıştırılıp kaynatılır. Hamur unlanarak yuvarlak açılır. Önce tereyağ sürülür. Sonra kavrulmuş undan serpilir.



    4. Sonra resimdeki gibi kıvrılıp (bükülüp) aynı şekil verilir.



    5. Üzerine çırpılmış yumurta sarıları sürülür. Sıcak fırında pişirilir.






  2. 2
    derzulya
    Yeni Üye

    --->: Kete (Erzurum Yöresi)

    Reklam



    oo çok severim :D tşkrler







  3. 3
    fatih8585
    Üye
    erzurumu bilmem ama bizim buranında yöresel yemeğidir kete:)







  4. 4
    LoveNess
    Bayan Üye
    Kete (Erzurum Yöresi)




  5. 5
    rabia07
    Usta Üye
    keteler harika gözüküyorla olsada yesek
    paylaşım için teşekkürler elinize sağlık.

+ Yorum Gönder
erzurum kete tarifi,  erzurum yöresi kete tarifi,  kete erzurum,  erzurum kete,  kete tarifi
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi