Kavurma Nasıl Yumuşak Olur

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Kavurma Nasıl Yumuşak Olur ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi

    Kavurma Nasıl Yumuşak Olur





  2. 2
    DESTE
    Bayan Üye





    Cevap: Yumuşak et kavurma nasıl yapılır

    Püf noktalar:

    Baharat olarak tuz, karabibervekekik kullanılır.
    Et yemeklerinde tuzun servise yakın atılmasının nedeni ise etin sertleşmemesidir.
    Etler ilk aşamada kızgın ateşte kavrulmalı,böylece suyunu hemen dışarı vermez ve yumuşak olur.
    Yumuşak et kavurma nasıl yapılır

    et kavurma nasıl yapılır
    Kuzu eti kavurması nasıl yapılır:

    Tencereye kuzu etlerini atıp, 1 adet soğanı hiç doğramadan bütün olarak etlerin arasına koyuyoruz.
    Etlerin pişme süresi uzunolduğu için soğanları küçük küçük doğramak yerine büyük soğan koyuyoruz.
    Kuzunun kuyruk yağı veya iç yağından biraz ilave edilir.
    Bir iki dakika harlı ateşte kavurduktan sonra ocağı kısık ateşe alıp, yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra, son aşamada tuz, karabiber ve kekik ilave ederek, bir iki dakika daha kavrulduktan sonra pilavla servis yapılır.

    Dana eti kavurması nasıl yapılır:

    Önce tencereye yağ konulur ve yağ eridikten sonra etler ilave edilir. Hiç bir şekilde etin kendi yağının dışında yağ ilave etmiyoruz.
    Dana kavurmanın içerisine bir adet bütün soğanı koyup, yüksek ateşte bir kaç dakika kavurduktan sonra, bir bardak su ilave edip, kısık ateşte bir saat pişiriyoruz.
    Kavurma piştikten sonra tuz, karabiber ve kekikle karıştırarak, pilavla servis yapılır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi