Mikrodalga neler yapılabilir

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Mikrodalga neler yapılabilir ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi

    Mikrodalga neler yapılabilir





  2. 2
    Gizliyara
    Frmacil.com





    Cevap: mikrodalga neler yapılabilir

    mikrodalga neler yapılabilir


    Sucuk ve salamları halka halka doğrayıp, tabağa döşeyin. Üzerlerini tamamen kapatacak şekilde ince kaşar dilimlerini tabağa döşediğiniz sucuk ve salamların üzerine serin(kaşar dilimlerinin ince olması önemlidir). Bir yumurtanın -yalnızca sarısını- cırpın ve kaşarların üzerine çok çok ince bir tabaka halinde yumurta fırcasıyla (eğer yoksa parmaklar ne güne duruyor?) sürün. Bir cimdik kekik serpin.
    Mikrodalga fırınınızı 5 dk. ayarlayın. Yumurta sarıları pişince fırından alıp yiyebilirsiniz. Yalnız yumurtayı kalın sürerseniz güzel olmaz
    Mikrodalga fırında metal gereclerin kullanımı son derece tehlikelidir, plastik ise o ısıya zaten dayanmaz...
    ---
    En basiti yemek ısıtmak için kullanabilirsiniz.
    Herhangi bir yemeği cam bir kap veya mikrodalga kaplarından birine koyup, kapağı yoksa mikrodalga streç filmi ile kaplayıp kısa süre içinde ısıtabilirsiniz.
    Ancak her gıdanın ısınma süresi farklıdır.
    Bir börek dilimi 15-20sn'de.. 5-6 börek dilimi 60 sn. de ısınır.
    Köfte, pişmiş et gibi gıdalar çok hızlı ısınır.. 1dk içerisinde yanma noktasına ulaşabilir.
    Pilav, makarna gibi ürünler biraz daha yavaş ısınırsa iyi olur.. Bunun için gücü azaltıp (örneğin 500-600watt) süreyi uzatmak gerekir.
    Patatesi yıkayıp kabuğuyla koyarsanız kumpir yapabilirsiniz. İri bir patates 900wat da yaklaşık 7 dk. içinde pişer.. ancak 5 dk civarında arka yüzünü çevirmek gerekir.
    Çok hızlı ekmek, pide vs. ısıtılabilir.. Ancak bu tür hamur ürünleri ısınırken su kaybedeceği için soğuyunca sertleşir.. O yüzden kapalı kapda veya streç film ile ısıtmak iyi olur.
    Biraz deneme yanılma ile pek çok şeyi pişirmek mümkündür..
    Örneğin hızlı bir şekilde sucuk ızgara için sucuğu kestikten sonra kapalı bir kap içerisine koyun, 50-60 sn. sonra yemeye hazırdır.
    ---
    mikrodalgada püf noktalar:
    - tabak merkezi her zaman daha fazla mikrodalga alır o sebeple tabagın merkezi nispeten daha önce piser
    - pisirme süresi malzeme miktarıyla dogru orantılıdır, miktar arttıkca süre uzar
    - piserken etrafa yag veya ufak parcalar sıcrayabilir bunu önlemek icin baska bir tabak ters cevrilip pisirilen yiyecegin üstüne konabilir.. yada mikrodalgaya uygun strec film ile pisirme tabagı/kabı örtülebilir. strec film buharı hapsettigi icin ızgaradan ziyade daha yumusak bir pisme meydana getirir..
    köfte
    mikrodalgada köfte pisirmek kızgın yagda olmadıgı icin cok daha saglıklıdır kolesterol bakımından.. ben her zaman mikrodalgada pisirmeyi tercih ederim köfteleri.. hem kızartma yagı bozulmuyor hemde daha saglıklı oluyor yagda pismedigi icin..

    1 posiyon köfte icin:
    - köfteler normal sekilde hazırlanır
    - mikrodalgaya uygun bir tabaga 4 adet köfte konulur
    - tam güc %100 gücte 5 dakikaya ayarlanır (fırına göre süre degisebilir benim fırında 5 dakika)
    - 5 dakika sonra servise hazır.. hepsi bu kadar aslında
    ---

    kakaolu pratik ve ekonomik kek
    kek yapmak cok basit.. hazırlanısı 5 dakika pismesi 15 dakika
    malzemeler (ölcü birimi plastik bardak)

    - 2 corba kasıgı sıvı yag

    - 1 yumurta

    - 2 bardak seker

    - 1.5 bardak su

    - 3 bardak un

    - 1 paket vanilya

    - 1 paket kabartma tozu

    - arzu edilen miktarda kakao



    hazırlanısı

    resimdeki gibi cam kaba, 2 kasık sıvı yag, 1 yumurta ve 2 bardak seker katılarak iyice karıstırılır.. yumurta ve seker birbiriyle iyice yedirildikten sonra 1.5 bardak su dökülür ve tekrar karıstırılarak tüm seker eritilir.. sonra 3 bardak un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu dökülüp hamur yapmak üzere karıstırmaya baslanır.. hamur oluyorken kakao eklenebilir yada hamur olduktan sonra kakaoyu sonradan ekleyerek parcalı bir görüntü elde edilebilir.. mikro dalga fırın en üst gücte 15 dakikaya ayarlanır.. bitince sogumaya bırakılıp sogumaya yakın kalıptan cıkartılır.. afiyet olsun



    notlar

    kek süresi fazla gelirse elastiki bir yapı olusur veya sert bir kek olusur.. süre kısa gelirse bu seferde cok yumusak bir yapı olusur o sebeple her fırının en ideal süresi deneyerek bulunmalıdır.. benim mikrodalga fırın kenwood 850w o sebeple kenwood fırını olanlar aynı süreyi kullanabilir..

    mikro dalga fırın pisirilen seylerin rengine müdehale etmedigi icin eger kakaosuz bir kek yaparsanız sanki pismemis gibi görülebilir, yani hamur renginde olacaktır ama bu pismedigi anlamına gelmez
    ---
    mikro dalga fırında palamut




    malzemeler

    - 1 adet orta boy sogan

    - 1 adet orta boy patates

    - 1 corba kasıgı zeytin yag

    - 1.5 adet palamut





    sogan ve patatesleri resimdeki gibi dograyıp yagsız bir sekilde cam kaba diziyoruz (su da koymuyoruz hic). üstüne kafi miktarda tuz atıyoruz..
    ---



    nescafeden mısır patlatmaya kadar aklına ne geliyorsa yapabilirsin ama lezzet dersen boşver derim.

    1 kaç altta mısır patlatma konusunda mısır tarifi var..Ayrıca kek yapanlar, balık pişirenler var buradan


    Mikrodalgada Brownie | Devletşah tariflerini alın..

    ---
    evde yalnız yasadıgım icin mikrodalgada yapmadıgım yemek neredeyse kalmadı.. kek, balık, tavuk, köfte, pilav, türlü vs vs






    yalnız mikrodalganın pisirme özellikli olması gerek yoksa sadece adı mikro dalga olur !!!


    ---
    mikrodalga ile yapmamaniz gerekenlerden bazilari:


    1. Yumurtayi kabugu ile beraber pisirmeye kalkismayin, patlar

    2. Sakin alkol koymayin, patlar

    3. Barut koymayin, patlar

    4. Mum yakip icine koyup calistirmayi denemeyin patlar

    5. Benzer ornekleri youtube a girip microwave yazip gorebilirsiniz. Hehe

    ---
    1 kaç altta mısır patlatma konusunda mısır tarifi var..Ayrıca kek yapanlar, balık pişirenler var buradan


    Mikrodalgada Brownie | Devletşah tariflerini alın..
    ---
    MİKRO DALGA İLE PİŞİRMENİN GİZLİ ZARARLARI


    İnsanların mikrodalga fırınların sağladığı rahatlık uğruna sağlıklarından fedakârlık etmeleri mümkün mü? Sovyetler Birliği 1976 yılında mikro dalga fırınların kullanımını neden yasakladı? Mikrodalga fırınları icat eden kimdir ve ne sebeple icat edilmiştir?


    Amerikan evlerinin %90 ın da mikrodalga fırınlar yemek hazırlamak için kullanılmaktadır, çünkü hem kullanımı çok rahat hem de klasik fırınlara kıyasla enerji açısından son derece tasarrufludur. Genelde insanlardaki kanı mikrodalga fırınların hem içinde pişen besinlere hem de bu besinleri tüketen kişilere bir zararı dokunmadığı şeklindedir.


    Aşağıda detayları verilen araştırmanın hedefi mikrodalgada pişirmenin doğal ve sağlıklı olmadığını ve insan vücudunda hayal edilemeyecek kadar büyük zararları olduğunu ispatlamaktır.


    Mikrodalga fırınlar nasıl çalışır?


    Mikrodalgalar da ışın dalgaları veya radyo dalgaları gibi bir çeşit elektromanyetik enerjidir ve elektromanyetik güç veya enerji spektrumunun bir kısmını işgal ederler. Günümüzde, modern teknoloji çağında mikrodalgalar uzun mesafeli telefon sinyallerini, televizyon programlarını ve bilgisayar bilgilerini hem dünya çapında hem de bir uzayda ki bir uyduya yollamak için kullanılırlar. Ancak, bizim bildiğimiz ve de bize hiç yabancı olmayan mikrodalgalar yemek pişirmek için bir enerji kaynağı olarak yaralandığımız mikrodalgalardır.


    Her mikrodalga fırında bir magnetron vardır. Bu bir tüptür ve burada elektronlar hem manyetik hem de elektrik alanlarından etkilenerek 2450Mega Hertz veya 2.45 Giga Hertzlik bir mikrodalga radyasyonu üretirler. İşte bu radyasyon yiyeceklerdeki moleküllerle etkileşim yapar.


    Bütün dalgasal enerjiler dalganın her bir döngüsü ile pozitif kutuptan negatife doğru bir değişim yaşarlar. Bu polarite değişimi her saniyede milyonlarca defa meydana gelir. Besin moleküllerinde özellikle su moleküllerinde aynen bir mıknatısta ki kuzey-güney kutbu gibi bir pozitif birde negatif uç vardır.


    Ticari fırın modellerinde 1000Wattlık bir elektrik akım vardır. Magnetron denilen tüpten üretilen bu mikrodalgalar fırının içindeki besini bombardımana tabi tutarken kutupsal moleküllerin de aynı frekansta saniyenin milyonda biri bir zamanda dönmelerini sağlarlar.


    Bütün bu aktivite yemeğin ısınmasını sağlayan moleküler bir sürtünmedir. Bu alışılmadık ısıtma şekli çevredeki moleküllere zarar verir, onları parçalara ayırır ve deforme eder.


    Güneşten gelen mikrodalgalar ise direkt akım (DC) prensiplerine göre fonksiyonlarını yaparlar ve yukarıda bahsedilen sürtünme ısısını üretmezler. Buna karşılık mikrodalgalar AC akım kullanırlar ve sürtünme ısısı meydan getirirler.


    Bir mikrodalga fırın ince ve çok keskin bir enerji dalgası üretir ve bu dalga tüm enerji spektrumunda sadece dar bir frekansta bulunur. Fakat güneşten gelen enerji geniş bir frekans spektrumunda çalışır.



    Mikrodalga kullanarak pişirme yönteminin hem günlük yemek pişirmede hem de bebeklere verile biberon sütlerinin ısıtılmasında çeşitli zararlarının olduğu tespit edilmiştir.



    Ayrıca, 1991 yılında, Oklahoma’da mikrodalgada ısıtılmış kan verilen bir hasta ölmüştür. Mikrodalga da ısıtılmış kan hastanın kendi kanında değişim yapmış ve sonuçta hastanın ölümüne sebep olmuştur.



    Bu da açıkça gösteriyor ki mikrodalga kullanılarak yapılan ısıtma işlemi ısıtılan maddelere zararlı bir şeyler yapmakta. Beden, doğası itibariyle bir elektrokimyasal olduğu için insanın elektrokimyasal işlemlerini zorlayan veya değiştiren bir zorlayıcı güç bedenin fizyolojisinde etkilemektedir. Bu konu Robert O.Becekr’ın kitabı ‘’The Body Electric’’ ve Ellen Surgaman’ın kitabı ‘’Dikkat, Çevrenizdeki Elektrik Sağlığınıza Zaralı Olabilir’’ isimli kitapta detaylı olarak anlatılmıştır.



    Bilimsel veriler ve gerçekler



    1992 yılında Raum ve Zelt tarafından yayınlanan ‘’Geleneksel şekilde hazırlanan yiyecekler ve Mikro dalgada hazırlanmış yiyeceklerin kıyaslanması’’ başlıklı çalışmada şu noktalar vurgulanmıştır:-



    ‘’Doğal tıbbın en temel hipotezi insan vücudu alışık olmadığı moleküller ve enerjiler ile karşılaştığı zaman bu molekül ve enerjiler bedene fayda yerine zarar verirler.



    Mikrodalgada hazırlanmış yiyeceklerin içinde insanların ateşin keşfinden beri pişirdikleri yiyeceklerinde bulunmayan moleküller ve enerjiler bulunmaktadır. Hâlbuki güneşten ve diğer yıldızlardan gelen mikrodalga enerjinin esası DC/direkt akımdır.



    Buna karşılık yapay olarak üretilen mikrodalgalar (ki buna fırınlarda üretilenlerde dâhildir) AC (değişken akımdan) meydana gelir ve dokundukları her yiyecek molekülünde saniyede bir milyarın üstünde polarite değişmelerine neden olurlar.


    Böyle bir işlemde doğal olmayan moleküllerin ortaya çıkması kaçınılmazdır. Fırınlarda üretilen mikrodalgadan dolayı doğal olarak ortaya çıkan amino asitlerde bile isomerik değişiklikler (şekil değişimleri) olduğu ve toksik formlara dönüştükleri tespit edilmiştir.


    Kısa bir sürede tamamlanmış bir çalışmada mikrodalgada hazırlanmış süt ve sebzeleri tüketen kişilerin kanlarında belirgin ve rahatsız edici değişimler olduğu gözlenmiştir. Bu araştırmada sekiz gönüllü değişik şekillerde pişirilmiş aynı besin türlerini tüketmişlerdir.



    Mikrodalga fırınlarda işlem görmüş yiyecekler gönüllülerin kanlarında değişimler yaratmıştır. Hemoglobin seviyeleri düşmüş ve toplam beyaz hücreler ile kolesterol seviyeleri yükselmiştir. Buna karşılık lenfositler düşmüştür.


    Kandaki enerji ile ilgili değişimleri tespit edebilmek için ışık yayan bakteriler kullanılmıştır. Mikrodalgada işlem görmüş yiyecek tüketiminden sonra kişilerden elde edilen kan serumuyla karşılaşan bakterilerin yaydıkları ışınlarda belirgin bir artış gözlenmiştir.


    1991 yılında İsviçre de Dr. Hans Ulrich Hertel ile Lozan Üniversitesinden bir profesörün birlikte yaptıkları araştırmada da yukarıdaki sonuçlar elde edilmiştir.



    Bunlara ek olarak Ruslar tarafından tespit edilmiş bir ‘’mikro dalga hastalığı’’ vardır. 1950’li yıllarda Ruslar radarın geliştirilmesi çalışmalarında mikro dalgalara maruz kalmış binlerce işçi üzerinde yaptıkları araştırmada bu kişilerde çok ciddi sağlık sorunları olduğunu tespit etmişler ve bu nedenle mikro dalga kullanımı için kesin kısıtlamalar getirmişlerdir. Buna göre işçiler en fazla 10mikrowatt enerjiye maruz kalabilecekler, siviller için ise bu miktar 1 mikrowatt belirtilmiştir

    ‘’The Body Electric’’ isimli kitabında Robert O.Becker mikrodalga radyasyonunun sağlık üzerindeki etkileri ile ilgili olarak Ruslar tarafından yapılan araştırmayı ve ‘’mikrodalga hastalığını’’ şöyle tanımlamıştır



    ‘’Mikrodalga hastalığının ilk işaretleri düşük kan basıncı ve düşük nabızdır. Daha sonra çoğunlukla sempatik sinir sisteminin kronik olarak uyarılması (stres sendromu) ve yüksek kan basıncı ortaya çıkar.



    Bu dönemde baş ağrısı, baş dönmesi, göz ağrısı, uykusuzluk, huzursuzluk, endişe, mide ağrısı, sinirsel gerilim, konsantrasyon bozukluğu ve bunlara ek olarak apandisit, katarakt, üreme organları ile ilgili sorunlar ve kanser görülür.



    Kronik semptomlardan sonra adrenalin fazlalığı, koroner damarların bloke olması ve kalp krizleri ortaya çıkar.



    Ayrıca lenfatik sorunlarda gözlemlenmiştir ki bu da bazı kanser türlerini önleyebilmek için bedenin ihtiyacı olan gücün daha azalmasına yol açmaktadır.



    Yapılan gözlemlerin sonuçlarına göre kanda daha fazla kanser hücresi oluştuğu, ayrıca mide ve bağırsak kanserlerinde de artış olduğu gözlemlenmiştir. Ayrıca, daha fazla sindirim sorunu, idrar ve dışkılama sisteminde yavaş yavaş bozulmalar meydana gelmiştir







+ Yorum Gönder
mikrodalgada ekmek ısıtılır mı,  mikrodalga kofte,  mikrodalgada köfte
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi