Yaşadığınız bölge ile tanınan yemeklerden birinin tarifi

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Yaşadığınız bölge ile tanınan yemeklerden birinin tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1

  2. 2
    Galus
    Özel Üye





    Cevap: Antakya tavası yapımı
    Antakya tavası tarifi

    Malzemeler:

    1 kilo az yağlı kıyma
    2 adet büyük boy soğan
    3 adet büyük boy domates
    7-8 diş sarmısak
    yarım bağ maydanoz
    karabiber, pul biber, tuz
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı su
    Üzeri için:
    2 adet küçük boy domates
    3 adet sivri biber

    Hazırlanışı: Soğan, sarmısak ve maydanozları incecik doğarayalım ya da robottan geçirelim, kıymayla karıştıralım. Baharatlarını da atıp iyice yoğuralım. Tepsinin içine sıvıyağ sürelim, geri kalan yağı harca karıştırıp yoğuralım. Harcı tepsiye yayalım. Domates ve sivri biberleri dilimleyelim ve harcın en üstüne dizelim. 1 çay bardağı suyumuzu da üzerinde gezdirip 180- 200 dereceli fıurında yaklaşık 40 dakika pişirelim.Pişirme süresi etin pişmesine ve suyunun iyice çekilmesine göre de değişir. Piştikten sonra sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
    M.T.’nin Dokunuşu: Antakya tavasının yanına pirinç, bulgur ve döğme pilavı yapılabilir. Antakya’da bu yemek sade yenilir. Yanına sadece soğuk bir ayran yapılır ve afiyetle yenilir.







  3. 3
    Ziyaretçi
    Antakya tavası yani sini dedikleri yemeği yediğin zaman tadı damağınızda kalıyor







+ Yorum Gönder
yaşadığımız bölge ile tanınan yemeklerimizden birinin tarifi
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 5 kişi