Julia child yemek tarifleri

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Julia child yemek tarifleri ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1

  2. 2
    Sihem
    Özel Üye





    Cevap: Kızarmış inci soğanlar

    •Zorluk derecesi: Kolay
    •Kaç kişilik: 4
    •Hazırlama süresi: 10 dk
    •Pişirme süresi: 25 dk
    •Toplam süre:35 dk

    Malzeme listesi


    •Yarım kilo beyaz arpacık soğan, yaklaşık 3 santimetre çapında
    •Tereyağı
    •Tavuk suyu
    •Tuz ve karabiber
    •Şeker

    Julia Child’den kızarmış inci soğan tarifi.

    Kızarmış inci soğanlar nasıl yapılır?

    1-Soğanları, kabuklu halde kaynar suda 1 dakika pişirin. Sudan çıkartın, soğuk suya atarak şoklayın. Kabuklarını soyun. Dondurulmuş soğan kullanıyorsanız, bir sonraki aşamaya geçmeden önce, soğanların çözülmelerini bekleyin.

    2-Beyaz kızarmış soğanlar için; soğanları bir tencereye koyup, soğanların yarısına gelecek kadar tavuk suyu ekleyin. 1 yemek kaşığı tereyağı, az miktarda da tuz ve karabiber katın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte soğanlar yumuşayana kadar pişirin(yaklaşık 25 dk).

    3-Kahverengi kızarmış soğanlar için; sağanları tereyağında, rengi hafif pembeleşene kadar kızartın. Bir tencereye aktarın. Soğanların yarısına gelecek kadar tavuk suyu ekleyin. Tuz ve 1 tatlı kaşığı toz şeker katın. Tencerenin kapağını kapatıp, soğanlar yumuşayana kadar pişirin(yaklaşık 25 dk).

    4-Soğanlar daha kremalı görünsün istiyorsanız, tencereye 1 yemek kaşığı daha tereyağı katın ve birkaç dakika daha pişirin.

    5-Beyaz ve kahverengi kızarmış soğanları büyük bir servis tabağında, karışık olarak servise sunun.

    Afiyet olsun.







  3. 3
    Sihem
    Özel Üye
    Julia Child'ın Taze Bezelye Çorbası

    tarif: Mastering the Art of French Cooking by Julia Child & Simone Beck

    - 1 pırasa ve 1 soğan (veya sadece 2 soğan)

    - 60 gr tereyağ (4 yemek kaşığı (yk))

    - 400 gr. kabuklu taze bezelye (ayıklayınca 200 gr bezelye oluyor)

    - ayıkladığınız bezelyenin en yeşil ve taze kabukları (veya bulabilirseniz 200 gr sultani bezelye)

    - 3 yk un

    - 1 büyük patates, küp küp doğranmış

    - 1 yeşil soğan

    - 7-8 marul yaprağı

    - tuz

    - şeker

    1) Doğradığınız pırasa ve/veya soğanları 3 yk tereyağında 8-10 dakika yumuşayana kadar pişirip bir kenara ayırın.

    2) Bezelye kabuklarını yıkayıp 2,5 cm'lik parçalara kesin ve pişirdiğiniz pırasa ve/veya soğanlara ekleyip kısık ateşte 10 dakika üstü kapalı pişirin.

    3) Bezelye kabuklarına 3 yk un ekleyip 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ateşten alıp önce 1 bardak sıcak suyu yavaş yavaş, sonra kalan 2 bardak sıcak suyu patates ve bir tatlı kaşığı tuz ile birlikte ekleyin. Kapağı yarı kapalı olarak sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Bu, çorbanızın bazıdır.

    4) Bezelye tanelerini bir buçuk bardak suda, doğranmış taze soğan, 1 yk tereyağ, marul yaprakları ve bir tutam tuz ile beraber 10-15 dakika, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Eğer suyunu çekerse 2-3 yk su daha ekleyin.

    5) Çorba bazını el blenderıyla püre haline getirdikten sonra elekten geçirin. Haşladığınız bezelyeleri de el blenderıyla ezip çorba bazıyla birleştirin. Kısık ateşte 1-2 dakika kaynatıp, bir kaç tutam şeker ekleyin ki tadı yerine gelsin. Eğer kıvamı çok koyuysa biraz süt ekleyip dilediğiniz kıvama getirin.

    Bu aşamayı tamamlayınca çorba zaten lezzetini buluyor. Ancak bir bildiği olmalı ki, Julia Child tarifini, önce 4 yemek kaşığı krema, servis etmeden hemen önce de 2-3 yemek kaşığı tereyağ ekleyerek sonlandırıyor. Tereyağının güzel kokusu kendini zaten yeterince hissettirdiği için, fazladan krema ve tereyağını eklemeyi ben gerekli görmedim. Siz daha çok tereyağı istiyor, "krema da olsun" diyorsanız ekleyebilirsiniz.

    *El blender'ıyla püre yaparak pişirdiğimiz sebze çorbalarının bebek maması kıvamında olmaması için, Julia Child, bu işlemi el blenderını bir açıp bir kapatarak yapmayı tavsiye etmiş. Bezelye çorbasını yaparken de, çorbanın dokusunu muhafaza etmesi, bezelyenin pütürlerinin hissedilmesi için bu yöntemi uygulamak çok işe yarıyor.







  4. 4
    Sihem
    Özel Üye








+ Yorum Gönder
julia child yemek tarifleri
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi