Dondurma Yapımı

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Dondurma Yapımı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1

  2. 2
    NormanCı
    Özel Üye





    Cevap: Soru: Dondurma yapımı - dondurma nasıl yapılır - dondurma yapımı lazım - dondurma yapmak

    Sıcak yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti dondurmayı evde yapmaya ne dersiniz?

    Bu tarifi adım adım izleyerek, lezzetli dondurma yapmanın aslında hiç de zor olmadığını göreceksiniz.

    Ev yapımı sade dondurmanızı çikolata sosuyla ya da çilek, muz gibi meyvelerle de servis edebilirsiniz.
    Gereken malzemeler
    1 lt süt
    1 su bardağı şeker
    2 yemek kaşığı mısır nişastası
    1 yumurta sarısı
    1 paket vanilin

    Sade dondurmanın yapılışı
    Yumurta sarısını bir tencerede çırpın.
    Sırasıyla vanilin ve şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
    Mısır nişastasını ekledikten sonra sütü yavaş yavaş katarak bütün malzemelerin birbirine tamamen karışmasını sağlayın.
    Tencereyi ocağa alın ve karışımı kısık ateşte pişirmeye başlayın.
    1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın.
    Oda sıcaklığına gelene kadar aralıklarla karıştırın.
    Karışımı buzdolabına koyup soğumasını bekleyin.
    Tamamen soğuyan dondurmayı bir kaba alıp en düşük sıcaklığa ayarladığınız buzluğa koyun.
    Tamamen sertleşene kadar dondurmayı buzluktan birkaç saatte bir çıkarıp karıştırın.
    Servis etmeden önce bir süre buzlukta beklettiğiniz dondurmayı 1 hafta içinde tüketmeye özen gösterin.

    [hr]

    ostlar bu çilekli dondurmayı geçenlerde Oktay ustada görmüştüm.Harika bir lezzeti var.Herkese denemesini tavsiye ederim.

    Ben rengi daha pembe olsun diye daha önce yaptığım gıda boyasından bir kaç damla kattım.Olmasada olur,gerekli değil.Buyrun tarife;

    Çilekli dondurmanın malzemeleri

    1 litre süt
    1 silme yemek kaşığı saf salep
    1 su bardağı şeker
    2 yemek kaşığı çilek marmelatı
    2-3 damla doğal gıda boyası(olmasada olur)
    Ev yapımı çilekli dondurmanın yapılışı

    Sütünüzü ocağa koyup kaynamaya bırakın
    Süt kaynadıktan sonra şeker ve salepi karıştırıp sütün içine dökün
    10 dakika ara sıra karıştırarak pişirin.
    Ocaktan aldıktan sonra,yine ara sıra karıştırarak ılıtın.
    Ilıyan dondurmanın içine çilek marmelatını ve 2-3 damla kırmızı gıda boyasını katıp karıştırın ve dondurmayı dondurucuya koyun
    Saat başı çıkarıp karıştırın.Bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın.
    7 ila 10 saat arası dolapta bekleyen dondurmamız hazır afiyet olsun.
    Dondurma yapmanın püf noktaları

    salep saf salep olmalıdır.Eğer nişastayla ve şekerle karışık salep olursa bu tarifteki şeker oranını değiştirmek gerekir.
    Dondurmayı ara sıra karıştırmak,buzlu bir dondurma olmasını engelleyecektir.
    Yağ oranı yüksek bir süt özellikle doğal ve kaymaklı sütler daha güzel sonuç almanızı sağlayacaktır.
    Eğer çilek marmelatınız yoksa,10 tane kadar çileği rondodan çekin,içine 2 yemek kaşığı şeker ilave edip hafif suyunu çekene kadar pişirin. Bitincede Buzluğa koyun. 2 gün bekleyin 2 gün bekledikten sonra çıkartın küçük bir tabağa ilave edin. (Çerz tabagı olabılır) İlave ettikten sonra yeterince miktarı afiyetle yiyin.

    NOT: Dondurmayı tekrar buzluğa koymanız kesinlikle önerilir. Yoksa erir.







  3. 3
    Ziyaretçi
    Bol kaymaklı şimdi olsa da iftarda yesek







+ Yorum Gönder
nişastalı dondurma tarifi,  nişastalı dondurma,  buğday nişastalı dondurma tarifi,  dondurmada salepe derek nişasta kulana bilermiyim
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi