Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması Tarifi - Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması Nasıl Yapılır

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması Tarifi - Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması Nasıl Yapılır ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması Tarifi - Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması Nasıl Yapılır

    Reklam



    Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması Tarifi - Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması Nasıl Yapılır

    Forum Alev
    Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması Tarifi - Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması Malzemeleri





    MALZEMELER

    1/2 kg. yerelması
    1 adet kuru soğan
    2 diş sarımsak
    1 adet havuç
    1/2 çay bardağı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı pirinç
    1/2 limonun suyu
    Tuz

    Bir kasede limonlu suyu hazırlayın ve yerelmalarını soyarak bu suya atın,bu yerelmalarının kararmasını önleyecektir. Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın, havucu dilimleyin, hepsini zeytinyağında bir süre kavurun. Limonlu suda bekleyen yerelmalarını yıkadıktan sonra iri iri doğrayın. Pirinçle aynı anda tencereye ekleyin. Limon suyunu da ekledikten sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Soğuk olatak servis yapın.




  2. Alev
    Özel Üye

    Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması Tarifi - Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması Nasıl Yapılır Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi