Zeytinyağlı Şalgam Tarifi - Zeytinyağlı Şalgam Nasıl Yapılır

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Zeytinyağlı Şalgam Tarifi - Zeytinyağlı Şalgam Nasıl Yapılır ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Zeytinyağlı Şalgam Tarifi - Zeytinyağlı Şalgam Nasıl Yapılır

    Reklam



    Zeytinyağlı Şalgam Tarifi - Zeytinyağlı Şalgam Nasıl Yapılır

    Forum Alev
    Zeytinyağlı Şalgam Tarifi - Zeytinyağlı Şalgam Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Şalgam Malzemeleri




    Zeytinyağlı Şalgam tarifi
    için Malzemeler :
    Şalgam 2-4 adet 1 kg
    Havuç 2 orta boy 200 gram
    Soğan 2 orta boy 120 gram
    Patates 2 orta boy 250 gram
    Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
    Şeker 2 tatlı kaşığı 8 gram
    Zeytinyağı 8 yemek kaşığı 80 gram
    Su (sıcak) 1 su bardağı 200 gram
    Maydanoz 3-4 dal 10 gram
    Limon 1/2 orta boy 50 gram

    Zeytinyağlı Şalgam

    yemeğinin hazırlanışı:

    Sebzeleri yıka. Şalgamı soy, ortasını havucun sığabileceği büyüklükte oy, havucu kazı, bu oyuğa sok, içindeki havuç dahil şalgamı 1 santimetre kalınlıkta daire şeklinde kes, yayvan bir tencereye yerleştir. Soğanı soy, yıka, yarım daire şeklinde ince ince doğra. Patatesi soy, 1 santimetre kalınlıkta boyuna dilimle, şalgamların aralarına yerleştir. tuz, şeker, yağ ve suyu koy, sebzeler yumuşayıncaya değin 40-45 dakika kadar pişir. Servis tabağına al ve soğut, üzerine maydanoz yapraklarını serpiştir, limonla servis yap.




  2. Alev
    Özel Üye

    Zeytinyağlı Şalgam Tarifi - Zeytinyağlı Şalgam Nasıl Yapılır Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi