Sarmısaklı Patlıcan (4 Kişilik)-Sebze Yemekleri

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Sarmısaklı Patlıcan (4 Kişilik)-Sebze Yemekleri ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    xRockİnGirLx
    Süper Moderator
    Reklam

    Sarmısaklı Patlıcan (4 Kişilik)-Sebze Yemekleri

    Reklam



    Sarmısaklı Patlıcan (4 Kişilik)-Sebze Yemekleri

    Forum Alev
    MALZEMELER
    1 kg küçük boy patlıcan
    2 adet orta boy soğan
    1 demet taze soğan
    4 çorba kaşığı tereyağı
    4 çorba kaşığı krema
    4 diş sarımsak
    1 çorba kaşığı un
    Tuz, Karabiber


    HAZIRLANIŞI
    Patlıcanları yıkadıktan sonra uç kısımlarını kesin, ortadan ikiye bölüp içlerini boşaltın. Patlıcanların acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin.
    Çıkardığınız patlıcan içlerini küp şeklinde doğrayın. Taze ve kuru soğanları ince halka şeklinde kesin. Sarımsakları doğrayın. Tereyağı bir tencereye koyup orta ateşte eritin. Patlıcan, soğan ve sarımsağı ekleyip 10 dakika kavurun. Tuz, karabiber, krema ve unu ilave edip 1 -2 dakika daha pişirin.
    Ortaları oyulmuş patlıcanları sudan çıkarıp, kuruladıktan sonra içine hazırladığınız malzemeyi doldurun. Bir tencereye yarıya kadar su koyup kaynatın. Üzerine delikli buhar tencerisini yerleştirin. Patlıcanları düzgün bir şekilde tencereye dizin. Kapağını kapatıp, 15 dakika pişirin.
    Sarımsaklı patlıcanı yanında pilav veya haşlanmış patates ile servis yapabilirsiniz.




  2. 2
    Elvin
    Bayan Üye

    Cevap: Sarmısaklı Patlıcan (4 Kişilik)-Sebze Yemekleri

    Reklam



    Dolma yemeğine benzeyen fakat tat ve malzemelerin farklılığı ile çok değişik olan güzel yemeklerden biridir. Sevdiklerinize buna benzer farklı yemekler sunmak isteyenler için.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi