Zeytinyağlı enginar nasıl pişirilir - bezelyeli enginar tarifi - garnitürlü enginar

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Zeytinyağlı enginar nasıl pişirilir - bezelyeli enginar tarifi - garnitürlü enginar ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Zeytinyağlı enginar nasıl pişirilir - bezelyeli enginar tarifi - garnitürlü enginar

    Reklam



    Zeytinyağlı enginar nasıl pişirilir - bezelyeli enginar tarifi - garnitürlü enginar

    Forum Alev
    zeytinyağlı enginar nasıl pişirilir - bezelyeli enginar tarifi - garnitürlü enginar





    4 kişilik Gerekli malzeme

    4 iri enginar
    1.5 limonun suyu
    300 gr bezelye
    4 taze soğan
    6-7 arpacık soğan
    3-4 dal dereotu
    1.5 çay bardağı zeytinyağı
    1 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    Tuz

    Süslemek için:

    Küçük küpler halinde doğranmış havuç


    Tarifi

    1. Enginarları temizleyip yıkayın. Kararmaması için 1 limon suyu ve tuz ilave edilmiş suda bekletin. Bezelyeyi ayıklayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. Arpacık soğanları soyun. Dereotunu kıyın.

    2. Bezelyeyi tuzlu suda hafif haşlayıp süzün. 1 çay bardağı zeytinyağını tavada kızdırıp taze soğanı sote edin. Bezelyeyi ekleyip karıştırın. 1 tutam tuz serpip ateşten alın.

    3. Bezelyeli karışımı enginarların içine paylaştırıp yayvan bir tencereye dizin. Arpacık soğan, 1 tutam tuz, tozşeker, kalan zeytinyağı, limon suyu ve su ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin. Su kaynayınca ateşi kısıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp küçük küpler halinde doğranmış havuçlarla süsleyerek servis yapın.



    alıntı




  2. Alev
    Özel Üye

    Zeytinyağlı enginar nasıl pişirilir - bezelyeli enginar tarifi - garnitürlü enginar Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
bezelyeli enginar tarifi,  bezelyeli enginar nasıl yapılır,  enginar tarifi bezelyeli
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi