Fırında Kabak Mücveri

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Fırında Kabak Mücveri ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    LoveNess
    Bayan Üye
    Reklam

    Fırında Kabak Mücveri

    Reklam



    Fırında Kabak Mücveri

    Forum Alev
    Fırında Kabak Mücveri

    Annemin; yeme alışkanlıklarımız açısından en memnun olduğu çocuğu hiçbir yemek ayırt etmemem ve diğer kardeşlerimin aksine sebze yemeklerini çok sevmem sebebiyle benim galiba... Hatta taze börülce ve kabağa karşı özel bir sevgim vardır, annem türlü yaptığı zaman özellikle kabakları seçip alacak kadar... Dolayısıyla bu tarif de içinde bulunan kabak sayesinde çok sevdiğim tariflerden... İçine patates ve havuç da rendeleyerek sebze çeşidini ve mücverin lezzetini arttırmak elinizde...
    Malzemeler
    • 1 kg. kabağın içi
    • 3 yemek kaşığı yoğurt
    • 1/2 su bardağı süt
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 2 kibrit kutusu beyaz peynir
    • 2-3 diş sarımsak
    • 1 paket kabartma tozu
    • Aldığı kadar un
    • Dereotu
    • Nane
    • Tuz
    • Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri (eski kaşar peynirini tavsiye ederim)

    Yapılışı

    1. Öncelikle kabak içlerini minik küpler halinde doğrayın. Biz bu tarifi genelde kabak dolması yaptığımız bir günün ardından yapıyoruz. Oyulan kabakların içlerini değerlendirmek için güzel bir tarif. Ancak istenirse kabak miktarı azaltılarak bütün olarak rendelenebilir. Doğradığınız kabak içlerinin üzerine yoğurt, süt, zeytinyağı, ezilmiş beyaz peynir, dövülmüş sarımsak, dereotu, nane, tuz, aldığı kadar un ve kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştırın. (Kıvamı katı bir kek hamuru kıvamında olmalı)
    2. Hazırladığınız hamuru yağlanmış bir borcama dökün ve yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

      Ben eski kaşar peyniri ve tel peyniri minik minik doğrayıp karıştırdım, bu şekilde kullandım. Çok daha lezzetli oldu.

    3. Önceden ısıtılmış fırında 130 - 150 derecede ağır ve uzun süre içini çekene kadar pişirin. Meyveli ya da sebzeli kekler sularını saldıkları için düşük derecede uzun süre pişirilmelidir.




  2. Alev
    Özel Üye

    Fırında Kabak Mücveri Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi