Nohutlu Tabbule ...

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Nohutlu Tabbule ... ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    rengigül
    Usta Üye
    Reklam

    Nohutlu Tabbule ...

    Reklam



    Nohutlu Tabbule ...

    Forum Alev


    Malzemeler:

    yarım su bardağı ince bulgur
    1,5 su bardağı doğranmış maydanoz
    1 demet taze soğanın beyaz kısımları, doğranmış
    1 büyük domates, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
    2 yemek kaşığı doğranmış taze nane
    1 kutu (465gr) konserve nohut, suyu süzülmüş
    3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    3 yemek kaşığı limon suyu
    yarım tatlı kaşığı toz kimyon
    tuz, karabiber
    bir göbek marul
    Hazırlanması:

    Bulguru yayvan bir kaba alıp üzerine geçecek kadar soğuk su ilave edin. 10 dakika sonra suyunu süzüp mutfak havlusu ile bulgurları iyice kurulayıp bir çatal ile karıştırın.
    Maydanozu, soğanları, domatesi, naneyi, nohutu, zeytinyağını, limon suyunu ve kimyonu ekleyin. Tuzu ve karabiberi serpin. Tadını kontrol edip gerekirse limon suyu ilave edin.
    Kabın üzerini kapatıp buzdolabında 2 saat bekletin. Servis yapmadan önce oda sıcaklığına getirip marul eşliğinde sunun.




  2. Alev
    Özel Üye

    Nohutlu Tabbule ... Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi