Zeytinyağlılar

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Zeytinyağlılar ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    suleyman75
    Üye
    Reklam

    Zeytinyağlılar

    Reklam



    Zeytinyağlılar

    Forum Alev
    Zeytinyağlı Kabak Dolması

    Malzemeler
    Mutfak
    Zorluk 2
    Süre 50 dk.
    Kaç Kişilik 6
    Yöntem

    6 Adet orta boy kabak
    12 Çorba kaşığı zeytinyağı
    1 Çay kaşığı şeker
    Yeteri kadar tuz
    İç Malzemesi için :
    50 gr pirinç
    200 gr soğan (piyazlık doğranmış)
    1 Çay kaşığı çam fıstığı
    1 Çay kaşığı kuş üzümü
    1 Çay kaşığı yenibahar
    1 Çay kaşığı karabiber
    1 Çay kaşığı şeker
    2 Çay kaşığı nane
    Yeteri kadar tuz

    Hazırlanışı

    Kabakları kazıyıp yıkayın.
    Kabakların etli kısmını keskin bir bıçak veya oyucak yardımıyla oyun.
    Pirinci ayıklayıp güzelce yıkayın.
    Soğanları rendeledikten sonra fıstık ve zeytinyağı ile kavurun.
    Pirinci de ekleyip birkaç kere çevirin.
    2 su bardağı sıcak su koyup orta ateşte suyunu çekene dek pişirin.
    Yarım saat kadar tencerenin üzerini örterek buharı ile demlendirin.
    İçine nane, üzüm, yenibahar, karabiber, şeker ve tuzu koyarak karıştırın.
    Hazırladığınız harcı kabakların içine doldurun.
    Kabakları tencereye yerleştirip yağ, tuz, şeker ve su ile orta hararetli ateşte 30 dakika pişirin.

    Zeytinyağlı Kereviz

    Malzemeler

    Mutfak
    Zorluk 1
    Süre 60 dk.
    Kaç Kişilik 5
    Yöntem

    600 Gr kereviz
    4 Adet limonun suyu
    4 Adet havuç
    3 Adet patates
    1 Su bardağı zeytinyağı
    5-6 Dal dereotu
    100 Gr dondurulmuş veya konserve bezelye
    2 Çorba kaşığı kıyılmış dereotu
    1 Çay kaşığı toz şeker

    Hazırlanışı
    Bir kapta limon suyu ve unu biraz su ilave ederek çırpın.
    Kabuğunu soyup kalınca dilimlediğiniz kerevizleri hazırladığınız bu sosun içine atıp, çıkartın.
    Yayvan bir tencereye koyun.
    Patatesleri ve havuçları soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde kesin.
    Kerevizlerin üzerine yerleştirin.
    Artan limon suyu ve un karışımını üzerine dökün.
    Zeytinyağı ve tuz ilave ederek orta hararetli ateşte yarım saat pişirin.
    İnmesine yakın bezelyeleri ilave edin.
    Üzerine kıyılmış dereotu serpip soğuyunca servis yapın.
    NOT : Limon dilimleri ve birkaç dal dereotu ile süsleyip de servis yapabilirsiniz.


    Zeytinyağlı Kuş Patlıcan


    Malzemeler


    Mutfak
    Zorluk 1
    Süre 35 dk.
    Kaç Kişilik 4
    Yöntem

    4 Adet patlıcan
    2 Adet domates
    1 Diş sarmısak
    1 Adet taze soğan
    1 Çorba kaşığı salça
    1 Adet sivribiber
    1 Çay bardağı sızma zeytinyağı
    1 Adet limon suyu
    Tuz


    Hazırlanışı

    Patlıcanları közleyip saplarını zedelemeden kabuklarını temizleyin.
    Bir tavada rendelenmiş domates, dövülmüş sarmısak, doğranmış soğan ve salça ile sos hazırlayın.
    Patlıcanları servis tabağına alıp saplarından ayırmadan uzunlamasına dilimleyin, kuş şekli verip biberle süsleyin.
    Üzerine hazırladığınız sosu ve zeytinyağını gezdirin.
    Limon sıkıp ılık yada soğuk olarak servis yapın.



    Zeytinyağlı Mantarlı Enginar


    Malzemeler


    Mutfak
    Zorluk 2
    Süre 40 dk.
    Kaç Kişilik 6
    Yöntem

    6 Adet enginar
    2 Adet soğan
    1 Adet havuç
    15 Adet mantar
    1 Çay kaşığı tozşeker
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    Yarım demet dereotu
    Yarım limon suyu
    Tuz


    Hazırlanışı

    Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun.
    İnce kıyılmış mantar ve küp şeklinde doğranmış havuçları ilave ederek bir süre daha kavurun.
    Tuz ve tozşeker ekleyip karıştırın.
    Enginarları temizleyip tencereye dizin.
    Hazırladığınız harçtan ortalarına doldurun.
    1 çay bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
    Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin.
    Enginarları servis tabağına alıp kıyılmış dereotu ile süsleyin.
    Ilık yada soğuk olarak servis yapın.



  2. Alev
    Özel Üye

    Zeytinyağlılar Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi