Barbunya pilaki - Meze Tarifleri - Meze Yapımları

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Salatalar Soslar ve Mezeler Bölümünden Barbunya pilaki - Meze Tarifleri - Meze Yapımları ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    LoveNess
    Bayan Üye
    Reklam

    Barbunya pilaki - Meze Tarifleri - Meze Yapımları

    Reklam



    Barbunya pilaki - Meze Tarifleri - Meze Yapımları

    Forum Alev
    MALZEMELER
    1 su bardağı kuru barbunya,
    2 yemek kaşığı zeytinyağı,
    1 adet orta boy soğan,
    1 adet havuç,
    1 adet orta boy patates,
    Yarım demet maydanoz,
    1 çay kaşığı şeker,
    1 adet limon

    HAZIRLANIŞI
    Barbunyayı kolay ve çabuk pişmesini sağlamak için bir gece suda bekletelim. Kullanmadan önce de bol suda tekrar yıkayalım. Önce yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye dek zeytinyağı ile kavuralım. Sonra küçük küpler halinde doğradığımız havucu ve patatesi, barbunyalarımızı, 1 çay kaşığı toz şekeri ve 2 bardak suyu da ekleyip düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede 30-35 dakika pişirelim. Piştikten sonra ağız tadımıza göre 1 veya 2 tatlı kaşığı tuzu da katıp servis tabaklarına alalım. Üzerine limon sıkıp, ince kıyılmış maydanozla süsleyelim. Sıcak veya soğuk olarak servis yapılabilir.




  2. 2
    ELVAN
    Bayan Üye

    Cevap: Barbunya pilaki - Meze Tarifleri - Meze Yapımları

    Reklam



    Barbunya yemeği fasulye ve nohut gibi bir yapılış şekli bulunsa da tat olarak birbirinden farklı olduğu gibi faydaları da birbirinden ayrılmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi