Ekmekli ezme

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Salatalar Soslar ve Mezeler Bölümünden Ekmekli ezme ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    YapRock
    Forumun Herşeyi
    Reklam

    Ekmekli ezme

    Reklam



    Ekmekli ezme

    Forum Alev
    Ekmekli ezme

    2 dilim bayat ekmeğin kabukları kesilip atılır. Dilimler çukur bir tabağa

    koyulup üzerine soğuk su dökülür. 5 dakika sonra sudan çıkarılır; suyu

    süzülerek ufalanır.

    Ufalanmış ekmekler, 3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi ve 2 diş dövülmüş

    sarımsak, 2’şer yemek kaşığı zeytinyağı, yoğurt, limon suyu ve

    1’er çay kaşığı domates ve biber salçası iyice karıştırılır.

    Elde edilen karışım servis tabağına koyulur. Üzerine pul biber ekilir.

    Birkaç yarım ceviz ve maydanoz ile süslenir.

    Not: Ceviz terine badem veya fındık da kullanılabilir.




  2. 2
    ELVAN
    Bayan Üye

    Cevap: Ekmekli ezme

    Reklam



    Kuru yemişleri fazla fazla tüketmek zor olsa da bu şekilde yapılmış ezme şeklinde yapıldığı zaman çocuklarında büyüklerin de hoşuna gidecektir.







+ Yorum Gönder
ekmekli ezme
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi