Antep fıstığı / Şam fıstığı ve Faydaları

+ Yorum Gönder
Sağlık ve Sağlık Haberleri Bölümünden Antep fıstığı / Şam fıstığı ve Faydaları ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    elifizmir
    Özel Üye
    Reklam

    Antep fıstığı / Şam fıstığı ve Faydaları

    Reklam



    Antep fıstığı / Şam fıstığı ve Faydaları

    Forum Alev
    Antep fıstığı / Şam fıstığı ve Faydaları







    Antepfıstığı veya şam fıstığı, sakız ağacıgillerden, kabuklu bir meyvedir. Antepfıstığı ağacından yetişir, yağlı, ince kabukludur.
    Yeşil renklileri "daha lezzetli olan için, üzeri de ince bir kabukla örtülüdür. Fıstığın sert kabuğu, kavrulduğunda ya da üzerine sert bir cisimle vurulduğunda çatlar. Elle zorlanan çatlak kabuk ikiye ayrılır. Uzun süre saklanabilen antepfıstığının içi kuruyemiş (çerez) olarak sevilerek yenildiği gibi şekercilikte, pastacılıkta, helvacılıkta ve tatlıcılıkta (özellikle baklava yapımında) kullanılmaktadır.
    Antepfıstığı, ince bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan sekerinin yükselmesini önler.
    Kolesterol içermediği gibi, kandaki kolesterol düzeyini düşürücü etkisi de vardır.
    Günde 10-12 adet iç antepfıstığı, vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılıyor. 100 gram antepfıstığı vücudun günlük protein, vitamin B1 ve fosfor ihtiyacını yüzde 35 oranında karşılayabiliyor.
    100 gr. antepfıstığı içinin içerdiği besin değeri: 594 kalori; 20,8 gr. protein: 51,6 gr. yağ: 16,4 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 2 gr. lif: 500 mgr. fosfor: 136 mgr. kalsiyum; 7,3 mgr. demir: 1,020 mgr. potasyum: 158 mgr. magnezyum; 66 IU A vitamini; 0,62 mgr. B1 vitamini; 1,45 mgr. B2 vitamini: 0,4 mgr. B6 vitamini; 7 mgr. C vitamini ve 5.2 mgr. E vitamini.




  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Antep fıstığı / Şam fıstığı ve Faydaları

    Reklam



    İçeriğinde bol protein içeren fıstık, Antep bölgesinde çok fazla yetiştirilmektedir. Kan şekerini ve kan kolestrolünü dengede tutmaktadır. Genelde çerez ve bakla yapımında kullanılmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi