Armut Marmelatı- Reçeller - Marmelatlar- Türk mutfağı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Reçeller - Marmelatlar Bölümünden Armut Marmelatı- Reçeller - Marmelatlar- Türk mutfağı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    xRockİnGirLx
    Süper Moderator
    Reklam

    Armut Marmelatı- Reçeller - Marmelatlar- Türk mutfağı

    Reklam



    Armut Marmelatı- Reçeller - Marmelatlar- Türk mutfağı

    Forum Alev
    MALZEMELER
    1.200 gr armut
    600 gr toz şeker
    karanfil



    HAZIRLANIŞI

    Armutları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun. Armutlar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Armutları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.




  2. 2
    MÜCEN
    Bayan Üye

    Cevap: Armut Marmelatı- Reçeller - Marmelatlar- Türk mutfağı

    Reklam



    lif bakımından zengin olan meyve potasyumdan da epeyce doymuş bir meyvedir armut birçok tatlıda kullanıldığı gibi marmelat ve reçeldede harika tadlar bırakmaktadır







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi