Karışık Meyve Reçeli Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Reçeller - Marmelatlar Bölümünden Karışık Meyve Reçeli Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Karışık Meyve Reçeli Tarifi

    Reklam



    Karışık Meyve Reçeli Tarifi

    Forum Alev
    Karışık Meyve Reçeli Tarifi

    Malzemeler

    1 adet limon
    1 su bardağı su
    1/2 limon suyu
    1 adet çubuk tarçın
    1/2 karışık meyve (kayısı, üzüm, incir)
    1 kg toz şeker
    1 çay kaşığı tereyağ


    Yapılışı

    Kuru meyveleri yıkayıp temizleyip küp küp doğrayın. Limon kabuğunu rendeleyin. Geniş bir tencereye su, limon suyu ve meyveleri ekleyin orta ateşte kaynatın. Şekeri de ilave ederek eriyene kadar karıştırın. Limon rendesi, çubuk tarçını ilave edin. 10-15 dakika kaynatın. Reçelin kıvamını kontrol edin. Yeterli kıvamda değilse pişirmeye devam edin. İneceğine yakın içine bir kaşık tereyağ ilave edin. Bir taşım kaynatıp ateşten indirin.

    NOT:Reçel soğutulurken kapağının açık olması gerekir. Yoksa reçel sulanır. Reçelin kıvamını anlamak için az olarak tabağa damlatın katı şekilde duruyorsa olmuştur yayılıyorsa biraz daha kaynaması lazımdır. Bir çay kaşığı tereyağ reçelin dayanıklılığını artırır.




  2. 2
    Sena
    Bayan Üye

    Cevap: Karışık Meyve Reçeli Tarifi

    Reklam



    Vitamin deposu haline getirilen karışık meyve reçeli lezzetiyle de diğer reçellerle yarışacak gibi duruyor.özellikle içinde üzüm incir olması bu reçelin sofralardan inmeyeceğini gösteriyor







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi