Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Reçeller - Marmelatlar Bölümünden Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

    Reklam



    Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

    Forum Alev
    Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

    Malzemeler

    * 1,5 kg. (7-8 adet) yafa portakal
    * 1500 gr. tozşeker (6 su bardağı)
    * 625 ml.su (2,5 su bardağı)
    * 1 adet limonun suyu ya da 1 gr. limon tuzu

    Yapılışı


    1. Portakalların kabukları bir parmak kalınlığında soyululur. İçlerindeki beyaz kısım bir bıçakla alınır (çok alırsanız kabuk pişerken sertleşir).
    2. Uzun bir ip iğneye geçirilir. Her şerit içeri doğru resimdeki gibi sarılır (gül gibi). İğneyle delerek ipe dizilir. İpin ucu düğümlenir.



    3. Portakal kabuklarını büyük bir kaseye koyup üzerine su doldurulur. Bir kaç saatte bir suyu değiştirerek bir gün suda bekletilir (acılarını atmaları için).
    4. Bol suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzüp sudan alınır.
    5. Şeker ve su tahta bir kaşıkla karıştırarak kaynatılır. Biraz kaynayınca kabukları içine atılır. Kısık ateşte köpüğünü alarak reçel kıvamını buluncaya kadar kaynatılır.
    6. Limon suyunu veya limon tuzunu ilave edip bir taşım kaynatarak ocaktan alınır. Bir bıçakla ipi kesip kabuları sıyırarak iplikten çıkarılır. Ilınınca kavanozlara alıp serin bir yerde saklanır.Afiyet Olsun...




  2. 2
    Sena
    Bayan Üye

    Cevap: Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

    Reklam



    Portakal kokusuyla tadıyla kışın tüketeceğimiz bol Cvitamini deposu meyvelerimiz dendir.kabuğundan pasta ve keklerde faydalandığımız gibi muhteşem reçel yapımında da görmekteyiz







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi