Kayısı Reçeli

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Reçeller - Marmelatlar Bölümünden Kayısı Reçeli ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Kayısı Reçeli

    Reklam



    Kayısı Reçeli

    Forum Alev
    KAYıSı REÇELI

    MALZEMELER

    3 su bardağı su
    1.5 kg toz şeker
    650 gr kuru kayısı
    2 çorba kaşığı limon suyu


    HAZIRLANIŞI

    Kuru kayısıları oniki su bardağı ılık suyla ıslatın ve şişmeleri için bir gün suda bekletin. Diğer bir tencereye üç su bardağı su ile toz şeker koyun ve orta ateşe yerleştirin. Karıştırarak şekeri eritin ve kaynamaya bırakın. Şurup koyulaşmaya başladığında, kayısıların suyunu süzüp tencerenin içine atın ve şurup tekrar koyu kıvamını buluncaya dek kaynatın. Reçel kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.




  2. 2
    Sena
    Bayan Üye

    Cevap: Kayısı Reçelı

    Reklam



    Alışık olduğumuz bir tad kayısı reçeli herkesin bir kere tattığı tatmasada dolabında durduğu bir reçel özellikle çocuklarımızın tüketmesi gereken faydali bir okadar da lezzetli bir reçel







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi